Doriti sa scadeti apetitul alimentar si pofta de dulciuri? Atunci treceti pe lista de cumparaturi alimentele recomandate de noi.
Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca mai mult de o duzina de alimente, de la fasole pana la carnea de vita, ajuta la reducerea poftei de mancare si dependentei de dulce, accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime si va pot ajuta sa obtineti si sa mentineti o silueta de invidiat.
Renuntati la chifle la micul dejun. Ouale, alimente bogate in proteine, va pot oferi energia necesara inceperii unei dimineti active.
Un studiu desfasurat pe un numar de 30 de femei supraponderale sau obeze a demonstrat ca femeile care au consumat la micul dejun o omleta din doua oua (cu 2 felii de paine prajita), au avut un apetit redus in urmatoarele 36 de ore fata de cele care au servit la micul dejun un sandwich cu acelasi numar de calorii.
Un ou contine 78 de Kilocalorii si peste 6g de proteine; cu exceptia vitaminei C, oul contine toate vitaminele cunoscute, asigurand aproximativ 4% din necesarul zilnic de energie al unei femei.
Beneficii terapeutice:
- indicat in problemele de vedere: reduce riscul de cataracta, prin continutul bogat in luteina si zeaxantina; carotenoidele previn degenerarea maculara;- ajuta sistemul neuronal si nervos, fiind o buna sursa de colina, nutrient important pentru creier.
- previne cancerul de san;
- continutul bogat in sufl si vitamina B12 imbunatateste sanatatea unghiilor si parului;
Probabil termenul "colecistokinina" va este total necunoscut, dar acest hormon digestiv reprezinta un excelent suprimant natural al apetitului.Cum putem creste cantitatea de colecistokinina din organism? Cercetatorii Universitatii din California au demonstrat ca dupa consumarea unei portii de fasole se dubleaza cantitatea respectivului hormon in organism.
Exista dovezi conform carora consumul de fasole mentine constant nivelul zaharului din sange, ajutand la disparitia senzatiei de foame pentru o perioada mai indelungata. Totodata, consumul de fasole ajuta si la mentinerea sanatatii inimii, scazand nivelul de colesterol.
Contine o serie de nutrienti importanti pentru organism:
- vitamina B, necesara pentru buna functionare a creierului si a celulelor nervoase;
- calciu, necesar pentru oase puternice si dantura saanatoasa;
- potasiu, reduce riscul de hipertensiune arteriala si atac cerebral;
Simtiti nevoia sa serviti o masa copioasa? Controlati numarul de calorii incepand cu o salata mare (cu dressing). Un studiu efectuat pe 42 de femei a demonstrat ca inceperea mesei cu o salata duce la consumul unei portii cu 12% mai mici la felul 2, fata de inceperea mesei cu felul principal. Secretul, sustin cercetatorii, consta in volulmul mare de salata, care ajuta la instalarea mai rapida a senzatiei de satietate.
Studiile demontreaza ca persoanele care mananc zilnic o portie de salata au un organism mai bogat in vitamina C si E, acid folic, licopen si carotenoide - principalii inamici ai bolilor.
Obtinut din Camelia sinensis, ceaiul verde are un continut bogat in vitamina C, proteine, aminoacizi, calciu, etc.
Ingredientul care faciliteaza scaderea in greutate nu este cafeina; ceaiul verde contine o substanta antioxidanta denumita catecin, care normalizeaza valoarea colesterolului si accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime.
Beneficii terapeutice:
- proprietati diuretice si detoxifiante: mentine scazut nivelul de colesterol si trigliceride din organism;
- imbunatateste digestia, avand efect laxativ;
- combate oboseala avand efect energizant;
- ajuta la mentinerea unei danturi sanatoase, prin continutul bogat in fluorina;
Cu un continut bogat in pectine, consumul de pere reduce senzatia de foame, scazand nivelul de zahar din sange. Perele vitaminizeaza si mineralizeaza organismul, favorizand eliminarea toxinelor din organism. Pentru scaderea in greutate se recomanda consumul a 3 pere pe zi.
Perele sunt o excelenta sursa de apa si fibre solubile si contin vitaminele A, B1, B2, C, E, acid folic, fosfor si potasiu.
Beneficii terapeutice:
- prevenirea hipertensiunii arteriale, prin continutul bogat de anti-oxidanti;
- prevenirea cancerului;
- mentinerea nivelului de colesterol;
- mentinerea sanatatii colonului;
- reducerea constipatiei, prin efectul diuretic si laxativ;
- confera energie, prin continutul bogat in glucoza si fructoza;
- combate febra;
- imbunatateste sistemul imunitar, prin nutrientii anti-oxidanti;
- are efect antiinflamator si ajuta la reducerea durerii in multe afectiuni inflamatorii;
- indicat in sarcina: acidul folic previne malformatiile;
Carnea de vita reprezinta meniul ideal pentru cina pe perioada unei diete.
Continutul bogat in leucina (acid monoaminocarboxilic) ajuta la arderea depozitelor de grasime fara pierderea masei musculare.
Carnea de vita este bogata in:
- vitamina B, benefica pentru metabolism si cu rol important in sanatatea sistemului nervos;
- fier, ajuta la mentinerea nivelului de energie;
- magneziu, vital pentru dezvoltarea oaselor;
- zinc, esential pentru sistemul imunitar.
Uleiul de masline este un suc natural care conserva gustul, aroma, vitaminele si proprietatile maslinelor.
Cu un continut bogat de acizi nesaturati (84%), ajuta la arderea caloriilor si la accelerarea metabolismului, fiind un bun laxativ si diuretic.
Studille efectuate au demonstrat ca uleiul de masline ofera protectie impotriva bolilor de inima prin controlarea nivelului de colesterol "rau" (LDL) si cresterea nivelului de colesterol bun (HDL).
Uleiul de masline este foarte bine tolerat de stomac, functia sa protectiva avand un efect benefic asupra ulcerului si gastritei.
Tipuri de ulei de masline:
- Extra virgin: considerat cel mai bun, este obtinut din prima presare a maslinelor;
- Virgin: obtinut dupa a doua presare, contine o aciditate mai mare decat uleiul extra virgin;
- Pur: filtrat si rafinat;
- Extra light: cu un grad mare de procesare, retine doar o aroma a maslinelor.
In 2006, un studiu efectuat pe 91 de persoane obeze, a demonstrat faptul ca mancarea unei jumatati de grapefruit inainte de fiecare masa sau consumarea de 3 ori pe zi a unui pahar de suc, ajuta la pierderea a 3 kg in 12 saptamani, fara eforturi suplimentare.
Fitochimicalele din continutul fructului, reduc nivelul de insulina, constrangand organismul sa converteasca caloriile in energie si nu in grasime.
Alcatuit 90% din apa, grapefruitul contine un numar mic de calorii si este bogat in potasiu, vitamina C si calciu.
Un grup de cercetatori din SUA au constatat ca, scortisoara poate controla fluctuatiile de insulina dinaintea servirii mesei, responsabile de senzatia de foame; doar un sfert de lingurita de scortisoara pe zi, scade nivelul de zahar din sange, colesterolul si nivelul de trigligeride la persoanele care sufera de diabet de tip 2.
Beneficii terapeutice:
- scade nivelul colesterolului rau (LDL) si a trigliceridelor;
- reduce nivelul de zahar din sange; imbunatateste resistenta la insulina, ajuta la controlul greutatii si scade riscul de boli cardiovasculare;
- tonic digestiv: este eficient in indigestie, senzatie de greata, voma, diaree si flatulenta.
- trateaza virozele respiratorii: 1/4 lingurita de scortisoara de 3 ori pe zi ajuta la tratarea racelilor comune sau severe;
- reduce durerile din artrita: contine compusi anti-inflamatori;
- reduce durerile de cap si migrenele;
In cercetarile lor, suedezii au descoperit ca persoanele care mananca paine inmuiata in otet, servesc mese reduse cantitativ pe parcursul zilei fata de cei care mananca feliile normale. Motivul probabil: acidul acetic din otet incetineste transferul alimentelor din stomac catre intestinul subtire, mentinand senzatia de saturatie pentru mai mult timp.
Otetul poate deasemenea sa incetinesca cresterea brusca a nivelului de zahar din sange care apare in urma unei mese bogate in carbohidrati rafinati (paine, prajituri, biscuiti).
Tofu, cunoscut si sub denumirea de branza din soia, este recunoscut pentru excelentele beneficii pe care le ofera:
- este bogat in nutrienti: contine proteine, vitamina B, calciu si previne osteoporoza;
- este usor de digerat;
- reduce colesterolul "rau" LDL si mentine constant nivelul de colesterol "bun" HDL;
- este bogat in izoflavonoide: contine aproximativ 35 mg/100 g. Izoflavonoidele reduc riscul osteoporozei, boala asociata cu reducerea densitatii osoase, previn cancerul de san si de prostata si reduc simptomele caracteristice menopauzei: schimbarile de dispozitie si bufeurile.
Servit inaintea mesei principale, tofu are proprietatea de a reduce pofta de mancare.
Desi "o mana" de alune contine aproximativ 165 de calorii, alunele actioneaza similar tofu: reduc pofta de mancare la mesele principale si accelereaza arderile din organism. Totodata, alunele contin acizi grasi omega 3, care reduc riscul de boli cardiovasculare.
Studiile demonstreaza ca apetitul poate fi ingradit print servirea la micul dejun a unui bol de cereale bogate in fibre.
Pe langa beneficiile principale pe care le ofera: prevenirea cancerului, bolilor de inima si afectiunilor digestive, fibrele ajuta la scaderea colesterolului si regleaza nivelul de zahar din sange.
Consumarea regulata de ardei iute la micul dejun ajuta la scaderea in greutate. In Japonia, un studiu desfasurat pe un esantion de 13 femei, a demonstrat ca servirea micului dejun cu ardei iute, scade pofta de mancare pe tot parcursul zilei. Ingredientul secret este capsaicinul, un antioxidant care, pe langa alte beneficii pe care le ofera, protejeaza organismul de cancer.
Beneficii terapeutice:
- efect antiinflamator;
- efect analgezic;
- benefic impotriva cancerului;
- scade riscul bolilor cardiovasculare;
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.