Leucina

Acid monoaminocarboxilic cu lant carbonic ramificat, intrand in compozitia unui numar mare de protide din organism. Prin transformare in acid mevalonic ia parte la sinteza carotenoizilor (precursori ai vitaminei a). In urina normala de 24 de ore se elimina obisnuit intr 14-25 mg leucina, cu variatii importante in functie de regimul alimentar.Este indispensabil si nu poate fi sintetizat de catre organism;trebuie furnizat prin alimentatie. In organism, leucina intra in constitutia proteinelor si intervine in numeroase reactii chimice.

Citeste si despre:

Beneficii oferite de consumul de soia Proteinele in dieta vegana 14 alimente care ne ajuta sa slabim Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange) Informatii surprinzatoare despre oua Totul despre proteine ABC-ul aminoacizilor. Care sunt alimentele care ii contin? De cate proteine ​​are nevoie o persoana? Suplimentele pentru fitness - avantaje si dezavantaje Leucinoza, o tulburare metabolica rar intalnita