PROFENID, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Prospect

Publicat: 24 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare
Comprimate filmate eliberare prelungita 200 mg; ct. x 1 blist. x 14 cpr.

Indicatii:
Tratamentul simptomatic al afectiunilor reumatice inflamatorii, degenerative si metabolice; durere postoperatorie, dismenoree, durere osoasa din metastazele tumorale, durere posttraumatica, artrita reumatoida, spondiloartrita seronegativa, guta, pseudoguta, artroze, reumatism extraarticular. tratamentul local simptomatic al durerilor musculare sau osteoarticulare de natura traumatica sau reumatice.

Doze si administrare:
Oral: Doza uzuala este de 50-100 mg de 3 ori/zi. Doza uzuala pentru prep. cu eliberare prelungita este de 150 mg de 2 ori/zi. intramuscular 100 mg de 1-2 ori/zi, maxim 300 mg. Perfuzabil intravenos maxim 300 mg/zi. Extern: Gelul se aplica pe piele de 1-2 ori/zi, masand usor. spray-ul se pulverizeaza de 3-4 ori/zi si se maseaza usor.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la ketoprofen, la alte AINS sau la oricare dintre componentele produsului; ulcer peptic activ; copii. Extern - in plagi infectate, eczeme, arsuri.

Atentionari:
Prudenta in antecedente de ulcer gastric sau duodenal, sangerari gastrointestinale; IH; IR; poate masca semnele si simptomele unei infectii acute; gelul nu se administreaza pe zone cu plagi sau leziuni cutanate, mucoase si ochi; expunerea la soare sau ultraviolete; interactiuni medicamentoase cu diuretice, warfarina sau litiu; sarcina si alaptare.

Reactii adverse:
Reactii alergice, crize astmatiforme.

Citeste si despre:

Somnifere eliberate cu prescriptie medicala Consecintele unei supradoze de aspirina Intoxicatia cu paracetamol Sindromul neuroleptic malign #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Indicatiile opioidelor in osteoartrita Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii Accidentul vascular cerebral (AVC) ADHD si pubertatea Tulburarile afective sezoniere
Cere sfatul medicului ×