Tratament

Totalitate a metodelor intrebuintate pentru a lupta impotriva unei boli si a incerca sa fie vindecata. tratamentul face apel la principiile terapeuticii, pe care medicul le adapteaza in modul cel mai potrivit la cunostintele actuale privind fiecare caz in parte. Se deosebesc tratamentele medicale, care utilizeaza medicamente si diverse mijloace fizice (kineziterapie, radioterapie, tennalism) si tratamente chirurgicale, cu diverse instrumente si sub diferite modalitati de anesteziere.

Diferite tipuri de tratament - Se deosebesc patru tipuri de tratament, dupa scopul lor.
- Tratamentele curative se desfasoara in mai multe faze: tratament de atac, initial si intensiv, urmat la nevoie de un tratament de intretinere, mai putin dificil, dar adesea mai indelungat.
- Tratamentele paliative privesc masurile care pot sa fie utilizate atunci cand o boala grava, un cancer de exemplu, se apropie de deznodamant, cu scopul de a-i permite bolnavului sa traiasca in conditiile cel mai putin neplacute
- Tratamentele preventive cauta sa impiedice aparitia unei boli, prin vaccinare de exemplu, ori sa suprime un factor de risc (lupta impotriva tabagismului sau a hipercolesterolemiei).
- Tratamentele simptomatice vizeaza ameliorarea simptomelor unei boli fara ca totusi sa lupte impotriva cauzelor sau chiar a naturii acestei boli; prescrierea de analgezice, care atenueaza durerea, este un exemplu in acest sens.
Sinonim: medicatie, terapie, terapeutica.

Citeste si despre:

Tratamentul intoxicatiei cu cianuri

Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate

Tratamentul chirurgical al distrofiei musculare

Un nou agent terapeutic biologic mai eficient decat etanercept in tratamentul psorizisului in placi

Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice

Prevenirea si tratamentul precoce al anomaliilor dento maxilare

Hepatita B si noile ghiduri de tratament

Metotrexatul in tratamentul bolii trofoblastice gestationale

Tratamentul alergiilor oculare

Tratament in caz de otalgie (durerea de urechi) secundara scufundarii