Sos de spanac cu usturoi

Actualizat: 21 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Acest sos sanatos cu spanac poate fi consumat in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip 2, fiind o garnitura excelenta pentru legume sau carne slaba.

Contine iaurt grecesc, castane bio si o sursa foarte bogata de antioxidanti - spanacul. Un alt avantaj este timpul de preparare extrem de rapid.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 5-7 minute.
  2. Asteptati 10-15 minute sa se raceasca, apoi transferati-l intr-o sita si presati pentru a elimina complet zeama.
  3. Intr-un bol separat, amestecati spanacul scurs, castanele bio, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul.
  4. Procesati in blender aceasta compozitie, pana obtineti un sos gros si cu textura cremoasa.
  5. Pastrati sosul la frigider (se serveste rece).

Citeste si despre:

Sos de spanac cu iaurt si usturoi Penne cu spanac Supa crema de spanac Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii Sos de rosii pentru spaghete Cartofi dulci cu usturoi Supa din carne de vita cu spanac Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Supa crema de spanac cu smantana Chiftele de spanac Paste fara gluten cu sos de nuci Piure de cartofi cu usturoi Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi Pui cu ciuperci si sos alb Tarta cu spanac