Sos de spanac cu usturoi
Actualizat: 21 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest sos sanatos cu spanac poate fi consumat in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip 2, fiind o garnitura excelenta pentru legume sau carne slaba.
Contine iaurt grecesc, castane bio si o sursa foarte bogata de antioxidanti - spanacul. Un alt avantaj este timpul de preparare extrem de rapid.
Ingrediente
- 1 punga de spanac congelat
- 1 borcan de castane bio
- 45 de grame branza parmezan rasa
- 180 ml iaurt grecesc degresat
- 1 jumatate de lingurita praf de usturoi
- 1 jumatate de lingurita sare
- 1 jumatate de lingurita piper negru
Mod de preparare
- Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 5-7 minute.
- Asteptati 10-15 minute sa se raceasca, apoi transferati-l intr-o sita si presati pentru a elimina complet zeama.
- Intr-un bol separat, amestecati spanacul scurs, castanele bio, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul.
- Procesati in blender aceasta compozitie, pana obtineti un sos gros si cu textura cremoasa.
- Pastrati sosul la frigider (se serveste rece).