Cartofi dulci cu usturoi

Actualizat: 30 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cartofii dulci cu usturoi sunt un preparat delicios, cu efect antiinflamator, de aceea pot fi consumati de persoanele care sufera de urticarie.

Acest soi de cartofi este bogat in vitamina A (sub forma beta-carotenului) si vitamina C, avand totodata si proprietati antioxidante. Usturoiul, uleiul de masline si turmericul contribuie si ele la mentinerea sanatatii pielii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare si sotati usturoiul pana se inmoaie vizibil (dar nu devine maroniu). Puneti deoparte.

Sotati cartoful dulce taiat bucati potrivite in ulei de masline si turmeric. Adaugati usturoiul sotat peste cartofi si presarati deasupra patrunjelul proaspat.


Citeste si despre:

Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate Dovleacul, beneficii si retete sanatoase Alimente care nu trebuie pastrate la frigider Ce boli pot ascunde poftele alimentare? Cauzele si prevenirea sensibilitatii dentare Alimente bogate in antioxidanti Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Ce culoare are dieta dumneavoastra? Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei Poftele alimentare si nevoile organismului Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului Remedii naturale impotriva parazitilor intestinali Alimentatia si tratamentul adjuvant in caz de raceala sau gripa Vitamine si minerale esentiale pentru o piele frumoasa