Cartofi dulci cu usturoi

Actualizat: 30 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cartofii dulci cu usturoi sunt un preparat delicios, cu efect antiinflamator, de aceea pot fi consumati de persoanele care sufera de urticarie.

Acest soi de cartofi este bogat in vitamina A (sub forma beta-carotenului) si vitamina C, avand totodata si proprietati antioxidante. Usturoiul, uleiul de masline si turmericul contribuie si ele la mentinerea sanatatii pielii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare si sotati usturoiul pana se inmoaie vizibil (dar nu devine maroniu). Puneti deoparte.

Sotati cartoful dulce taiat bucati potrivite in ulei de masline si turmeric. Adaugati usturoiul sotat peste cartofi si presarati deasupra patrunjelul proaspat.


Citeste si despre:

Supa de cartofi dulci si ghimbir 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Piure de cartofi cu usturoi Cartofi dulci la cuptor Cartofi dulci cu aroma de portocale Burgeri cu cartofi dulci si fasole Tocanita de vita cu cartofi dulci Ghid pentru ingrijirea piciorului diabetic: cum sa previi complicatiile Secretul unui ten impecabil: Cum sa scapi rapid de cosuri si pete Cartofi copti cu dressing de smantana Cartofi copti cu cas Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala Cartofi gratinati Cartofi Boulangeres Cartofi la cuptor cu parmezan Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei