Piure de cartofi cu usturoi
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Ingrediente:
- 1 kg cartofi rosii, curatati si taiati cubulete;
- 2 catei de usturoi decojiti;
- 1/2 ceasca lapte fara grasimi;
- 1 lingura unt dietetic;
- piper negru, sare dupa gust;
- patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Se fierb cartofii intr-o oala mare cu apa.
Usturoiul se pune la fiert, pana se inmoaie apoi se paseaza bine si se amesteca cu laptele. Peste cartofi se adauga usturoiul, untul si se amesteca pana ajunge la consistenta dorita. Se pune sare si piper dupa gust. Se garniseste cu patrunjel si se serveste imediat.