Paste fara gluten cu sos de nuci

Actualizat: 24 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pastele cu sos de nuci sunt o delicatesa exceptionala, care poate fi consumata fara probleme si de pacientii diagnosticati cu intoleranta la gluten. Alegerea atenta a ingredientelor este secretul in obtinerea unui preparat fara gluten:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Fierbe pastele al dente, in apa cu sare. Intre timp, prajeste nucile intr-o tigaie nonaderenta. Pune-le apoi in blender, impreuna cu usturoiul, branza, otetul si patru linguri de ulei si mixeaza totul pana formezi un sos gros.

Scurge pastele de apa, avand grija sa pastrezi o ceasca din zeama in care au fiert. Pune pastele intr-o tigaie, impreuna cu uleiul ramas si adauga sosul de nuci peste ele. Amesteca totul si mai adauga din zeama in care au fiert, daca ti se par prea uscate. Asezoneaza-le cu sare si piper. Cu un minut inainte de a stinge focul, adauga spanacul si rodia. Serveste-le cu nuci si parmezan proaspat ras pe deasupra.


Citeste si despre:

Dieta fara gluten Alergia la cerealele pe baza de grau Alimentatia sanatoasa Detoxifiere naturala de primavara Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate Nucile si beneficiile lor uimitoare pentru creier si organism Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de Paste? Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Ce inseamna sa mananci sanatos? Profilaxie - cum sa avem o dantura sanatoasa Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate Proprietatile uleiului de pin