Chiftele de spanac
Actualizat: 12 Februarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Chiftelele de spanac sunt un preparat usor de tolerat in dislipidemie. Spanacul este o leguma bogata in fier, aducand beneficii unice organismului. Reteta este suficienta pentru 10-12 portii.
Ingrediente:
- 1 pachet de spanac congelat, lasat la temperatura camerei si bine scurs
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingura mix de ierburi aromatice (la alegere)
- 50 grame branza parmezan rasa
- 2 lingurite pudra de usturoi
- 1 jumatate de lingurita piper negru
- 120 grame unt topit
- 3 oua, batute bine
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius. Intr-un bol mare, amestecati spanacul, condimentele, branza parmezan, pesmetul, pudra de usturoi, piperul, untul topit si ouale. Formati in palme chiftele rotunde si asezati-le in intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament. Coaceti chiftelele timp de 20 de minute, pana devin maronii.