Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Actualizat: 25 Octombrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sosul de spanac cu usturoi este sarac in carbohidrati (fiind sigur pentru consum in diabetul zaharat de tip II), insa furnizeaza o cantitate importanta de proteine si antioxidanti din una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi - spanacul.

Un alt avantaj al acestei retete este timpul redus de preparare. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 18 portii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 10 minute, pana cand se incalzeste foarte bine. Aruncati zeama scursa si amestecati spanacul cu castanele, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul. Procesati aceste ingrediente in blender, pana obtineti un sos cremos, cu textura groasa. Tineti sosul la frigider, pana in momentul servirii.


Citeste si despre:

Penne cu spanac Sos de spanac cu usturoi Supa crema de spanac cu smantana Chiftele de spanac Supa de mazare si spanac Paste cu jambon si spanac Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistemul nervos? Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fara excese de sarbatori Supa crema de spanac Supa din carne de vita cu spanac Frittata cu feta si spanac Tarta cu spanac Salata de capsuni cu spanac Fritatta (omleta) cu spanac Tocanita de pui cu fasole si spanac