Pui cu ciuperci si sos alb

Actualizat: 25 Octombrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Puiul cu ciuperci si sos alb este o reteta perfecta pentru pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2, fiind o sursa grozava de proteine si nutrienti esentiali pentru sanatate:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Asezoneaza bucatile de pui cu sare si piper si prajeste-le 5 minute, pe fiecare parte, intr-o tigaie incinsa cu ulei. Scoate puiul si adauga ciupercile la sotat, timp de 8 minute sau pana cand se inmoaie ori se rumenesc usor. Adauga 3/4 din cantitatea totala de supa si pudra de usturoi. Lasa totul sa fiarba cam 8-10 minute, pana cand supa scade la jumatate.

Intr-un bol separat, amesteca faina cu supa ramasa si faina. Topeste untul intr-o tigaie separata si adauga amestecul de supa cu faina. Amesteca permanent, pana cand sosul se ingroasa, apoi asezoneaza-l cu sare si piper.

Serveste puiul cu garnitura de ciuperci si sos alb pe deasupra.


Citeste si despre:

Retete sanatoase de toamna 11 schimbari simple pentru o alimentatie mai sanatoasa Ce trebuie sa contina pachetul pentru scoala? Dieta cu zmeura Scapa de ciuperca piciorului cu remedii la indemana Intoxicatia cu ciuperci Ciuperca piciorului - generalitati #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate Boala plamanului alb Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari Ciupercile medicinale Hipertensiunea de halat alb Alimentatia sanatoasa
Cere sfatul medicului ×