Pui cu ciuperci si sos alb

Actualizat: 25 Octombrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Puiul cu ciuperci si sos alb este o reteta perfecta pentru pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2, fiind o sursa grozava de proteine si nutrienti esentiali pentru sanatate:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Asezoneaza bucatile de pui cu sare si piper si prajeste-le 5 minute, pe fiecare parte, intr-o tigaie incinsa cu ulei. Scoate puiul si adauga ciupercile la sotat, timp de 8 minute sau pana cand se inmoaie ori se rumenesc usor. Adauga 3/4 din cantitatea totala de supa si pudra de usturoi. Lasa totul sa fiarba cam 8-10 minute, pana cand supa scade la jumatate.

Intr-un bol separat, amesteca faina cu supa ramasa si faina. Topeste untul intr-o tigaie separata si adauga amestecul de supa cu faina. Amesteca permanent, pana cand sosul se ingroasa, apoi asezoneaza-l cu sare si piper.

Serveste puiul cu garnitura de ciuperci si sos alb pe deasupra.


Citeste si despre:

Pui frantuzesc cu sos de ciuperci Pui cu sos Pui cu sos dulce, la cuptor Pui cu sos de papaya Toast cu ciuperci Paste fusilli cu pui Diabet zaharat de tip 2 recent diagnosticat Ghid pentru ingrijirea piciorului diabetic: cum sa previi complicatiile Secretul unui ten impecabil: Cum sa scapi rapid de cosuri si pete Salata aromata de ciuperci Tratamentul si ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 Salata de pui cu morcovi si struguri 6 retete sanatoase de vara Fasii de pui cu sos de miere si mustar Risotto cu ciuperci si cimbru Ciuperci umplute cu legume