Piept de pui umplut cu branza de capra

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In cazul ulcerului, mancarea trebuie sa fie preparata, astfel incat sa nu stimuleze productia de acid gastric si sa faciliteze deplasarea prompta a alimentelor in stomac.

Prajelile si rantasurile sunt de evitat pe cat posibil.

Urmatoarea reteta este savuroasa si usor de tolerat de catre bolnavii diagnosticati cu ulcer.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti o lingurita de ulei intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati-le cateva minute, amestecand constant.
  3. Transferati-le intr-un bol si turnati deasupra trei sferturi din cantitatea otetului balsamic.
  4. Adaugati branza, busuiocul si sarea si amestecati bine.
  5. Sectionati fiecare jumatate a pieptului de pui (astfel incat sa obtineti un buzunar) si umpleti-le cu umplutura de branza.
  6. Asezonati puiul cu sare si piper.
  7. Incalziti o lingurita de ulei in tigaia antiaderenta la foc mediu.
  8. Adaugati puiul umplut in tigaie si lasati-l la gatit cate 6 minute pe fiecare parte.
  9. Serviti preparatul imediat, dupa ce se raceste suficient.

Citeste si despre:

Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Regimul alimentar dupa colecistectomie Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine Alegeri alimentare sanatoase Detoxifiere naturala de primavara Retete sanatoase de toamna Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Sfaturi pentru dieta alimentara de vara Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate Cum sa pregatiti o pizza sanatoasa 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Metode de a reduce cantitatea de sare din alimentatie Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Dieta restrictiva caloric