Piept de pui umplut cu branza de capra
Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In cazul ulcerului, mancarea trebuie sa fie preparata, astfel incat sa nu stimuleze productia de acid gastric si sa faciliteze deplasarea prompta a alimentelor in stomac.
Prajelile si rantasurile sunt de evitat pe cat posibil.
Urmatoarea reteta este savuroasa si usor de tolerat de catre bolnavii diagnosticati cu ulcer.
Ingrediente
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 3 catei de usturoi pisati
- 2 linguri otet balsamic
- 60 grame branza de capra maruntita sau rasa
- 2 linguri busuioc proaspat, taiat marunt
- un praf de sare
- 170 grame piept de pui, taiat in doua jumatati egale
- un praf piper
- un sfert de lingurita cimbru uscat
Mod de preparare
- Incalziti o lingurita de ulei intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu.
- Adaugati ceapa si usturoiul si sotati-le cateva minute, amestecand constant.
- Transferati-le intr-un bol si turnati deasupra trei sferturi din cantitatea otetului balsamic.
- Adaugati branza, busuiocul si sarea si amestecati bine.
- Sectionati fiecare jumatate a pieptului de pui (astfel incat sa obtineti un buzunar) si umpleti-le cu umplutura de branza.
- Asezonati puiul cu sare si piper.
- Incalziti o lingurita de ulei in tigaia antiaderenta la foc mediu.
- Adaugati puiul umplut in tigaie si lasati-l la gatit cate 6 minute pe fiecare parte.
- Serviti preparatul imediat, dupa ce se raceste suficient.