Pui frantuzesc cu sos de ciuperci

Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Valori nutritionale (portie):
Calorii: 239
Proteine 28g
Colesterol: 66g
Sodiu: 98g
Fibre: 6g
Carbohidrati: 0,5g
Grasimi totale: 9g
Potasiu: 485g
Grasimi saturate: 1g
Calciu: 30 mg
Grasimi monosaturate: 5g

Ingrediente:


Mod de preparare:
Pieptul de pui se bate si fiecare bucata se taie in jumatate; se acopera cu o folie de plastic pana se gateste. Intr-o tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei si se pune ceapa la calit. Cand aceasta a capatat o culoare aurie se adauga ciupercile.
Separat se amesteca faina cu vinul pana se face o pasta. Supa de pui si pasta se adauga peste ciuperci si se lasa la foc mediu aproximativ 5 minute; amestecati pana cand sosul se ingroasa. Luati tigaia de pe foc si puneti rozmarinul.
In alta tigaie incingeti uleiul si adaugati carnea de pui; lasati-o sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Puneti in fiecare farfurie cate 2 bucati de pui si 2-3 linguri de sos de ciuperci si garnisiti cu patrunjel.

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Dieta Cambridge 4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii Intoxicatia cu ciuperci Ciuperca piciorului - generalitati Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor Ciupercile medicinale Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Ciuperca piciorului: 5 reguli pentru a evita infectia Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism Scapa definitiv de ciuperca unghiei Scapa de ciuperca piciorului cu remedii la indemana Cele mai importante beneficii ale consumului de ciuperci Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
Cere sfatul medicului ×