Cuscus cu pui si dovlecel

Actualizat: 03 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cuscusul cu pui si dovlecel este un preparat cu continut redus de grasimi, potrivit pentru dieta persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului.

Asezonati acest preparat cu zeama proaspata de lamaie, pentru un plus de aroma si o digestie optima.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Puneti cuscusul intr-un bol mare si turnati peste supa limpede de pui, in prealabil data in fiert. Acoperiti vasul cu un capac si lasati cuscusul sa se umfle timp de 10 minute (lichidul trebuie sa se absoarba complet).

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si sotati dovlecelul pana se inmoaie si devine crocant pe margini. Amestecati-l apoi cu cuscusul, apoi stoarceti sucul de la o lamaie. Preparati carnea de pui pe gratar (fara grasime). Serviti gratarul de pui impreuna cu garnitura de cucus si cu feliile de lamaie frumos aranjate pe marginea farfuriei.


Citeste si despre:

Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce Cum abordezi problema greutatii puiului tau Pui miere in ceaiul fierbinte? Iata cat de toxic este Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Alegeri alimentare sanatoase Modalitati de transmitere a infectiilor Topul celor mai bune surse alimentare de proteine Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale Quinoa, informatii utile si retete sanatoase Ulcerul peptic, o afectiune de cele mai multe ori ignorata