Cuscus cu pui si dovlecel

Actualizat: 03 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cuscusul cu pui si dovlecel este un preparat cu continut redus de grasimi, potrivit pentru dieta persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului.

Asezonati acest preparat cu zeama proaspata de lamaie, pentru un plus de aroma si o digestie optima.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Puneti cuscusul intr-un bol mare si turnati peste supa limpede de pui, in prealabil data in fiert. Acoperiti vasul cu un capac si lasati cuscusul sa se umfle timp de 10 minute (lichidul trebuie sa se absoarba complet).

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si sotati dovlecelul pana se inmoaie si devine crocant pe margini. Amestecati-l apoi cu cuscusul, apoi stoarceti sucul de la o lamaie. Preparati carnea de pui pe gratar (fara grasime). Serviti gratarul de pui impreuna cu garnitura de cucus si cu feliile de lamaie frumos aranjate pe marginea farfuriei.


Citeste si despre:

Orez fiert cu broccoli si pui Paste fusilli cu pui Pilaf cu pui Placinta de pui, cartofi si praz Pui cu sos de papaya Cuscus tunisian cu legume Pui cu ananas Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Salata de pui cu paste Pui cu sos Friptura de pui pe gratar cu lamaie Cuscus marocan Pui cu ciuperci si sos alb Piept de pui cu lamaie si ceapa Piept de pui cu ananas