Pastele fusilli cu pui sunt usor de tolerat de organism, fiind recomandate in meniul persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului. Furnizeaza din plin fibre, proteine si o doza sanatoasa de fier, continand doar 3 grame de grasimi saturate (spre deosebire de alte retete de paste).
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneti pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Separat, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si sotati ciupercile 2-3 minute, apoi adaugati otetul balsamic, rosiile uscate, zaharul, sucul de rosii si praful de usturoi. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sosul sa clocoteasca la foc mic, timp de aproximativ 10 minute.
Scurgeti pastele si transferati-le in tigaie, apoi incorporati-le cu grija in sos. Adaugati busuiocul, carnea de pui si mugurii de pin si continuati sa amestecati inca 1-2 minute. Serviti pastele impreuna frunzele de rucola, presarate deasupra.