Pui umplut cu prune si branza dietetica
Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In cazul insuficientei cardiace, recomandarile privind alimentatia vizeaza un consum redus de sare si de condimente care au in compozitie sodiu, precum si un aport cat mai mic de grasimi saturate, pentru un control eficient al nivelului de colesterol.
Ingrediente
- 65 grame prune taiate felii
- 40 grame branza dietetica
- 30 grame crutoane integrale
- 1 lingurita de cimbru proaspat maruntit
- 4 bucati de piept de pui fara piele si oase
- 1 jumatate de lingurita piper negru
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa mica taiata cubulete
- 1 jumatate de cana vin rosu
- 1 cana supa limpede de pui
- 4 lingurite de faina
Mod de preparare
- Amestecati prunele, branza, crutoanele si jumatate de lingurita de cimbru intr-un bol mic.
- Taiati pe jumatate fiecare bucata de piept de pui, pentru a forma buzunare cat mai incapatoare.
- Umpleti aceste spatii cu compozitia din prune si branza si folositi cateva scobitori pentru a inchide laturile deschise.
- Asezonati cu piperul.
- Incalziti o lingurita de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie din teflon, la foc mediu.
- Adaugati puiul si lasati-l la prajit cate 4 minute pe fiecare parte.
- Transferati-l pe o farfurie.
- Adaugati in tigaie uleiul de masline ramas, ceapa si restul de cimbru, apoi turnati vinul si lasati totul pe foc timp de 2 minute.
- Amestecati supa de pui cu faina intr-un alt bol, apoi turnati compozitia rezultata in tigaie.
- Veti obtine un sos dens, peste care veti pune bucatile de pui umplute.
- Mai lasati preparatul sa fiarba 3-5 minute, luati-l de pe foc, indepartati scobitorile si taiati carnea in felii medii.