Piept de pui cu lamaie si ceapa

Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Se presara o cantitate mica de sare si suc de lamaie peste pui si se lasa temperatura camerei timp de 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 350 C si se introduce, intr-o cratita tapetata cu foaie de copt, coriandrul si chimenul pentru 5 minute. Apoi se lasa condimentele sa se raceasca si se pisaza. Se amesteca chimenul, coriandrul cu ghimbirul, usturoiul, ardeiul rosu si iaurtul. In acest amestec se lasa puiul la marinat, la frigider, timp de 24 de ore.
  2. Se frig pe gratar sau se prajesc, bucatile de pui bine imbibate in sosul in care au fost marinate, cam 10 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc.
  3. Pe un platou se pun bucatile de ridiche taiate julien, deasupra se pune puiul si ceapa. Puneti in fiecare portie cate patru bucati de ceapa si doua de lamaie.


Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Alegeri alimentare sanatoase Detoxifiere naturala de primavara Dieta cu calorii negative Diete specifice pentru detoxifiere 6 retete sanatoase de vara Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Excesul de fructe si cresterea in greutate Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Dieta de 1200 de calorii Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului Sfaturi pentru dieta alimentara de vara Preparate culinare care nu determina arsuri stomacale