Otetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un continut ridicat in minerale si oligoelemente vitale pentru un organism sanatos - potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu si fluor. Un amestec care contine numai 5% otet de mere elimina pana la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri si 80% dintre virusuri.
Otetul de mere este un produs complet natural, atunci cand este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmata de o a doua fermentatie a otetului insusi. Acest produs pastreaza toate proprietatile nutritive specifice merelor; in plus, este imbunatatit cu acizi suplimentari si enzime produse in timpul celor doua etape de fermentatie. Pentru a beneficia de toate proprietatile otetului de mere se recomanda sa achizitionati produse care au pH-ul/aciditatea de 5-7.
Timp de secole, otetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar si medicament pentru tratarea oamenilor si animalelor. In timpul lui Hippocrate, otetul era amestecat cu miere si utilizat ca tonic si ca un elixir de vindecare. Potrivit studiilor, otetul de mere poate fi utilizat pentru tratarea unor afectiuni si dureri comune.
Otetul de mere este un remediu indicat mai ales in cazul afectiunilor care necesita tratament medicamentos cu antibiotice.
• Previne infectia sinusurilor si faringita streptococica;
• Reduce colesterolul;
• Vindeca afectiuni ale pielii, precum acneea;
• Previne intoxicatia alimentara;
• Lupta impotriva declansarii alergiilor;
• Previne oboseala musculara dupa exercitii fizice;
• Stimuleaza sistemul imunitar;
• Accelereaza metabolismul, promovand pierderea in greutate;
• Imbunatateste digestia si previne constipatia;
• Amelioreaza simptomele de artrita si guta;
• Previne litiaza renala si infectiile de tract urinar.
Eficienta otetului de mere in lupta cu kilogramele in plus este cel mai cunoscut beneficiu al acestui produs. Potrivit studiilor, otetul de mere stimuleaza metabolismul, fapt care contribuie la arderea caloriilor atunci cand organismul este in repaus. De asemenea, acesta contribuie si la reducerea poftelor alimentare.
Remediu:
Adaugati 2 linguri cu otet de mere intr-un pahar cu apa. Consumati amestecul pe parcursul unei zile, nu tot odata!
Datorita continutului acid, otetul de mere este un remediu excelent impotriva respiratiei urat mirositoare sau a halitozei.
Remediu:
Intr-un pahar preparati un amestec format din parti egale din otet si apa. Faceti gargara timp de 10-20 secunde de 2-3 ori dupa fiecare periaj dentar.
Otetul de mere ajuta la eliminarea mirosului neplacut al corpului, deoarece reduce pH-ul pielii, iar bacteriile nu supravietuiesc pe o suprafata cu pH scazut.
Remediu:
- Pentru axila: zilnic, stergeti zona cu otet de mere nediluat;
- Pentru picioare: de 2-3 ori pe saptamana, intr-un lighean amestecati doi litri de apa calduta cu o ceasca de otet de mere, cufundati picioarele timp de 15 minute. La final nu clatiti cu apa!
Otetul de mere este eficient in ameliorarea sau tratarea eczemelor, negilor, arsurilor solare si petelor aparute odata cu inaintarea in varsta.
1. Acnee
Tratatamentul cu otet de mere consta in eliminarea bacteriilor, echilibrarea pH-ului pielii si absorbtia excesului de sebum.
Remediu:
Preparati un amestec din 3 parti apa si o parte otet de mere. Curatati tenul, dupa care, cu un disc demachiant stergeti tenul cu solutia preparata. Lasati sa actioneze timp de 10 minute dupa care clatiti cu apa calduta. Repetati tratamentul de 3 ori pe zi.
In cazul in care pacientul sufera de acnee vulgara, amestecul se prepara din parti egale din apa si otet si este utilizat pe timpul noptii, fara a mai necesita clatire.
2. Petele maronii de batranete
Datorita continutului de sulf, otetul de mere lupta impotriva efectelor imbatranirii.
Remediu: (aveti nevoie de o ceapa)
Ceapa este taiata marunt, dupa care se pune intr-o strecuratoare, unde in prealabil a fost asezata o bucata de panza, si se extrage sucul. Se prepara un amestec format din parti egale de suc de ceapa si otet de mere. Aplicati amestecul pe zonele cu probleme, lasati sa actioneze minimum 30 minute dupa care clatiti cu apa caldura. Remediul trebuie urmat o data pe zi, timp de sase saptamani si rezultatele nu vor intazia sa apara!
Sfat!
Pentru a accelera procesul de tratare a petelor, consumati zilnic timp de o luna, o cana de apa in care ati adaugat trei lingurite de otet. In cazul in care otetul este mult prea puternic, adaugati si o lingurita de miere.
3. Celulita
Remediu 1:
Intr-un pahar cu apa adaugati 2 linguri cu otet de mere; optional puteti adauga si o lingurita cu miere sau indulcitor. Consumati preparatul zilnic!
Remediu 2:
Amestecati 3 parti otet de mere cu o parte ulei pentru masaj. Zonele cu problema vor fi masate de 2 ori pe zi cu solutia formata.
1. Constipatia
Datorita continutului ridicat de pectina - fibra solubila care contribuie la imbunatatirea digestiei prin echilibrarea nivelul de acid din stomac - otetul de mere contribuie la tratatea constipatiei prin eficientizarea miscarilor intestinale.
Remediu:
Intr-un pahar cu apa se adauga 2 lingurite cu otet de mere. Preparatul se consuma de trei ori pe zi, dupa servirea meselor principale.
Pentru imbunatatirea gustului puteti amesteca otetul de mere cu sucuri naturale; de preferat de mere sau struguri.
2. Diareea
Otetul actioneaza ca un agent anti-infectios impotriva bacteriilor care cauzeaza diareea, iar concentratia pectinica calmeaza mucoasa iritata a colonului.
Remediu:
Se prepara un amestec format din doua linguri de otet de mere si un pahar de apa. Amestecul se consuma de trei ori pe zi, pana cand simptomele dispar.
Diabetul
Potrivit studiilor, pacientii care sufera de diabet de tip 2 si sunt rezistenti la insulina au raportat o crestere a sensibilitatii la insulina. Otetul de mere contribuie la reglarea nivelului de zahar din sange.
Remediu:
Intr-un pahar cu apa se adauga doua linguri cu otet de mere si un varf de cutit cu sare. Amestecul se consuma inainte de fiecare masa.
1. Tensiunea arteriala
Datorita continutului ridicat de potasiu, otetul de mere ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale.
Remediu:
Consumati zilnic un pahar cu apa in care ati adaugat o lingura cu otet de mere.
2. Colesterolul
Totodata, otetul de mere contine si o cantitate ridicata de fibre, ajutand astfel la absorbirea colesterolului si grasimilor din organism.
Remediu:
Consumati zilnic un pahar cu apa in care ati adaugat o lingura cu otet de mere.
Artrita
Frecvent artita este cauzata de formarea cristalelor de acid pe articulatii.
Remediu:
Intr-un recipient amestecati cateva linguri cu otet de mere cu miere si incalziti. Consumati acest amestec de trei ori pe zi, deoarece ajuta la dizolvarea cristalelor si amelioreaza durerea. Din pacate, acest remediu nu trateaza definitiv artrita, deoarece cristalele vor reaparea.
1. Matreata - clatiti parul cu apa si otet de mere pentru a avea un par stralucitor, fara matreata.
2. Infectiile tractului urinar - bai locale cu apa si otet si afectiunea se amelioreaza semnificativ.
3. Sughitul - consumati una-doua lingurite cu otet si sughitul dispare.
4. Durerile de cap - apa, doua linguri cu otet de mere si doua lingurite cu miere formeaza remediul perfect impotriva durerilor de cap.
5. Intepaturile de insecte - umflaturile cauzate de intepaturile de insecte vor fi ameliorate daca stergeti zona cu otet.
Otetul de mere nu cauzeaza efecte secundare daca este utilizat moderat si cu precautie.
Consumul regulat de otet conduce la deteriorarea smaltului dentar; fapt care contribuie la ingalbenirea dintilor si la declansarea unei sensibilitati dentare la cald si la rece.
Pentru prevenirea acestei probleme se recomanda diluarea otetului cu apa sau adaugarea unui varf de cutit de bicarbonat de sodiu, astfel, aciditatea acestuia este mai mica, iar efectele secundare limitate.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.