Fibra alimentara

Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.

Citeste si despre:

Consumul redus de fibre - 6 riscuri pentru sanatate Fibrele si bolile diverticulare Regimul alimentar pe perioada unei boli Fibrele alimentare: regim de slabit Consumul de fibre si flatulenta excesiva Cum sa pierdeti in greutate cu ajutorul fibrelor Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II Dieta cu fibre - beneficii pentru slabit si sanatate 8 masuri de ameliorare a starilor de rau dupa excesul alimentar
Cere sfatul medicului ×