Rejuvenarea sau reinnoirea celulara presupune un proces intens si complex, ce nu se rezuma doar la reglarea aspectului estetic al corpului nostru, ci si la echilibrarea si fortificarea intregului...
Sistemul imunitar inseamna totalitatea mecanismelor de aparare ale organismelor vii fata de agentii patogeni. Cuprinde diferite celule si procese implicate in apararea pielii, a sistemului...
Acizii grasi sunt componente ale lipidelor, formati din lanturi de atomi de carbon legate intre ele prin legaturi chimice, care pot fi legaturi simple sau duble. Aceste legaturi chimice determina...
Combinarea alimentelor este o filozofie a alimentatiei care are radacini stravechi, in medicina ayurvedica din India antica. Principiile combinarii alimentelor au fost reluate la inceputul anilor...
A sosit din nou acea perioada a anului cand odata cu incalzirea vremii si in special acum cu relaxarea restrictiilor din pandemie cei mai multi dintre noi cautam sa ne pregatim de vara si soare...
Perioada sarbatorilor este asociata cu momente de reflectie, odihna, bucurie, uniune cu familia si cu traditiile, insa acestea includ de cele mai multe ori mese delicioase si copioase. De...
Cea mai importanta componenta a unui program eficient de gestionare a greutatii trebuie sa fie prevenirea cresterii in greutate. Alegerile dietetice bune iti stimuleaza sanatatea, pe cand alegerile...
Sistemul imunitar este un sistem de aparare, format din structuri biologice (tesuturi, organe, celule). Acestea desfasoara procese complexe, pentru a lupta impotriva agentilor patogeni: virusuri,...
In ultimele decenii, alimentatia sanatoasa a devenit o preocupare importanta pentru specialistii in sanatate din intreaga lume. Considerata un component prioritar al unui stil de viata sanatos,...
Nu intodeauna senzatia de foame este un semnal ca trebuie sa mananci. Deseori senzatia de sete se confunda cu foamea. Centrii foamei si ai satietatii se afla la nivelul hipotalamusului, in diferiti...
Grasimile sau lipidele joaca un rol esential in biologia celulelor (peretele celular fiind constituit din lipide), tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta...
Carbohidratii, zaharurile sau glucidele, definesc compusi chimici, formati din: carbon hidrogen si oxigen. Carbohidratii sunt cele mai abundente biomolecule de pe Pamant si reprezinta produsul...
Vara, datorita temperaturilor mari, poate sa creasca riscul pentru unele probleme de sanatate, cum ar fi: deshidratare, insolatie, deficiente de minerale si vitamine sau toxiinfectii alimentare.
Unul dintre motivele pentru care vegetalele sunt considerate inferioare, produselor de origine animala, in ceea ce priveste continutul in proteine se datoreaza faptului ca vegetalele nu contin toti...
Se spune ca margarina a fost inventata de un chimist ce o prepara din seul de vaca cu sare si lapte,ulterior il punea la racit si apoi pentru a fi tartinabil il framanta. In trecut si se mai...