Tarta dietetica de dovlecel
Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Pentru tratarea urticariei, se recomanda evitarea tuturor alimentelor care exacerbeaza procesele inflamatorii in corp.
Alimentatia trebuie sa fie cat mai dietetica, axata pe consumul de orez, morcovi, branza de vaci, ceaiuri si paine prajita. Dovlecelul poate fi consumat in siguranta de persoanele care sufera de urticarie.
Ingrediente
- 600 grame dovlecel
- 100 ml smantana din soia
- 3 linguri de faina
- 1 jumatate de lingurita praf de copt
- 80 grame branza dietetica de vaci
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura de busuioc
Mod de preparare
- Curatati dovlecelul de coaja, spalati-l bine sub jet de apa si dati-l pe razatoarea mare.
- Amestecati-l apoi intr-un bol de mari dimensiuni cu smantana de soia, faina, praful de copt, branza, busuiocul, sarea si piperul.
- Turnati compozitia rezultata in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de pergament.
- Lasati tarta sa se coaca timp de 30-40 de minute la foc mediu, pana devine aurie la suprafata.
- Serviti imediat.