Fileuri turcesti in sos de mustar

Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Se curata si se toaca usturiul si patrunjelul. Se amesteca cu uleiul de masline.
  2. Fileurile se condimenteaza cu sare si piper. Se preseaza bine in amestecul de usturoi si patrunjel, pana cand se acopera ambele parti ale fileului.
  3. Se pune o tigaie pe foc si se unge cu margarina. Se prepara fileurile pe ambele parti apoi se aseaza intr-o farfurie intinsa.
  4. Intr-o cescuta, se amesteca vinul si mustarul si se toarna in tigaie. Se lasa la scazut si se amesteca cu o spatula.
  5. Se adauga untul si se formeaza un sos.
  6. Se toarna sosul peste fileuri


Versiunea dietetica
Desi dieta contine putine grasimi, pentru a-i scadea si mai mult continutul caloric, puteti sa nu mai folositi uleiul in amestecul de usturoi si patrunjel.
Acizii grasi monosaturati din uleiul de masline si ceai polisaturati din unt si margarina, fac din fileurile turcesti o reteta echilibrata.
Pentru un regim alimentar cu putine grasimi, se poate servi cu garnitura de fasola verde, cartofi fierti, orez, sau paste.

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Fasii de pui cu sos de miere si mustar Pizza dietetica Dieta de 100 de calorii Magret de rata cu salata Dieta cu calorii negative 4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii 30 de modalitati de a pierde 100 de calorii Ghid pentru ingrijirea piciorului diabetic: cum sa previi complicatiile Secretul unui ten impecabil: Cum sa scapi rapid de cosuri si pete Dieta de 1200 de calorii: avantaje si dezavantaje File de pastrav cu sos de portocale Dieta de 1200 de calorii Pierdeti in greutate fara dieta Sos de spanac cu iaurt si usturoi Fasole verde cu carnati Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile