Tocanita de legume dietetica
Actualizat: 15 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Tocanitele de legume, preparate in mod dietetic, sunt recomandate in dieta persoanelor care sufera de gastrita.
Acest preparat usor de digerat, bogat in vitamine, minerale si fibre, contine doar 172 de calorii in fiecare portie.
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica, taiata cubulete
- 2 morcovi, curatati de coaja si taiati cuburi
- 1 pastarnac, taiat cuburi
- 2 tije de telina, maruntite
- 250 grame sfecla rosie, curatata de coaja si taiata cuburi
- 600 ml supa de legume limpede
- 1 cutie de rosii la conserva decojite
- 1 mana de patrunjel proaspat, tocat fin
Mod de preparare
- Puneti o ceasca de apa la fiert intr-o oala, apoi adaugati ceapa tocata marunt si uleiul de masline.
- Lasati-o la fiert 5 minute, apoi adaugati restul legumelor si acoperiti oala cu un capac.
- Dupa 5-7 minute, turnati peste supa limpede de legume si asteptati sa dea de 2-3 ori in clocot.
- Adaugati rosiile la conserva si amestecati bine.
- La final, asezonati tocanita cu patrunjelul proaspat.
- Nu consumati preparatul fierbinte!