Rulouri de dovlecel copt cu branza degresata

Actualizat: 25 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Rulourile de dovlecel copt, cu branza degresata, sunt un aperitiv excelent si sigur pentru consum in cazul persoanelor care sufera de dislipidemie.

Fiecare portie furnizeaza din plin fibre, proteine si grasimi mononesaturate, recomandate in aceasta afectiune.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti gratarul la foc mediu.
  2. Ungeti feliile de dovlecel cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper.
  3. Preparati-le pe gratar cate 4 minute pe fiecare parte (puteti efectua aceasta operatiune cu o zi inainte, pastrand dovlecelul copt la frigider).
  4. Intr-un bol mic, amestecati branza de capra zdrobita, patrunjelul si sucul de lamaie.
  5. Puneti cate o jumatate de lingurita din aceasta compozitie aproape de marginea feliilor coapte de dovlecel, presarati deasupra busuioc si cate o frunza spanac, apoi rulati.
  6. Depozitati rulourile intr-o caserola inchisa ermetic.

Citeste si despre:

Topul celor mai bune surse alimentare de proteine Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate 10 alimente si preparate bune de gatit pe gratar 11 gustari cu continut redus de carbohidrati Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Dieta pe timp de vara Despre vara si prea multe calorii Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Recomandari alimentare pentru vara Gustari cu cel mult 100 de calorii Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate 12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame Strategii eficiente sa va pastrati silueta in vacanta de primavara 3 moduri originale de a folosi ouale in retete sanatoase 4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii
Cere sfatul medicului ×