Pui cu otet balsamic
Actualizat: 16 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Puiul cu otet balsamic este o reteta recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten, fiind si un preparat usor de digerat. Se mai poate consuma si de bolnavii de diabet de tip II sau artrita.
Ingrediente
- 1 ceapa mare, taiata cuburi
- 2 ardei grasi rosii, taiati marunt
- 2 lingurite ulei de masline extravirgin
- 4 catei de usturoi pisati
- 1 sfert de lingurita fulgi de ardei iute
- 1 piept de pui fara piele si oase
- sare mare dupa gust
- un praf de piper negru
- 120 ml otet balsamic de calitate
- 1 cutie de rosii decojite la conserva, preferabil fara sare adaugata
Mod de preparare
- Incalziti uleiul de masline in tigaie si sotati ceapa si ardeiul gras timp de 5 minute, pana cand legumele se inmoaie bine.
- Adaugati usturoiul pisat si fulgii de ardei iute, amestecand constant timp de 1 minut.
- Taiati pieptul de pui in bucati potrivite, asezonati carnea cu sare si piper si puneti-o in tigaie la prajit, cate 4 minute pe fiecare parte.
- Adaugati apoi otetul balsamic si rosiile la conserva (cu sucul partial scurs), apoi lasati totul sa fiarba incet fara capac (aproximativ 25 de minute), pana cand cantitatea de lichid incepe de scada vizibil, iar carnea este bine gatita (verificati cu o furculita).
- Puteti presara deasupra patrunjel proaspat, bine maruntit, daca doriti.