Friptura de pui pe gratar cu lamaie

Actualizat: 23 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Friptura de pui pe gratar cu lamaie este o reteta care poate fi introdusa in meniul zilnic al persoanelor care sufera de insuficienta renala si ale afectiuni ale rinichilor, datorita continutului redus de sodiu.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Amestecati sucul de lamaie, piperul si cimbrul intr-un bol, apoi adaugati ceapa rasa si usturoiul. Frecati bine sosul cu o lingura din lemn, acoperiti bolul cu o folie si introduceti-l la frigider minimum 30 de minute.

Spalati bine carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite. Coaceti-o intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament timp de 30-35 de minute, la o temperatura de circa 175 de grade Celsius. Scoateti tava de la cuptor, turnati peste sosul preparat initial si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Continuati coacerea inca 40 de minute, la foc potrivit.


Citeste si despre:

6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber Alimente si bauturi care va pot ingrasa pe timp de vara Excesul de fructe si cresterea in greutate Dieta de vara a persoanelor cu diabet Cum pot duce salatele la ingrasare Dieta cu pepene verde Dieta in functie de grupa sanguina De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii 10 efecte uimitoare ale lamailor Ce ingrediente contin cele mai folosite condimente din lume Tratarea bolilor cu suc de lamaie Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate Dieta de detoxifiere cu lamaie Top 8 remedii naturale cu lamaie, preparate acasa