Friptura de pui pe gratar cu lamaie

Actualizat: 23 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Friptura de pui pe gratar cu lamaie este o reteta care poate fi introdusa in meniul zilnic al persoanelor care sufera de insuficienta renala si ale afectiuni ale rinichilor, datorita continutului redus de sodiu.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Amestecati sucul de lamaie, piperul si cimbrul intr-un bol, apoi adaugati ceapa rasa si usturoiul. Frecati bine sosul cu o lingura din lemn, acoperiti bolul cu o folie si introduceti-l la frigider minimum 30 de minute.

Spalati bine carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite. Coaceti-o intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament timp de 30-35 de minute, la o temperatura de circa 175 de grade Celsius. Scoateti tava de la cuptor, turnati peste sosul preparat initial si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Continuati coacerea inca 40 de minute, la foc potrivit.


Citeste si despre:

Piept de pui cu lamaie si ceapa 6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber Paste fusilli cu pui Pilaf cu pui Cuscus cu pui si dovlecel Pui cu lamaie si salvie Pui cu sos de papaya Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – “Sistemul de injectie fara ac - NFIS” O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti Salata de pui cu creveti Salata de pui cu morcovi si struguri Pui cu lamaie, oregano si chimen Pui cu ananas Salata de pui cu paste Pui cu sos Pui cu ciuperci si sos alb