VIATROMB FORTE, emulsie cutanata

Prospect

Publicat: 07 Ianuarie 2010 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Forma de prezentare:
Emulsie cut. 2400 UI/g; ct. x 1 fl. x 25 g + pompa dozatoare

Indicatii:
Administrare injectabila: tratament trombozelor venoase si al emboliei pulmonare, trombozelor arteriale (indeosebi IMA); profilaxia accidentelor tromboembolice venoase si arteriale; ca anticoagulant in cadrul transfuziilor, circulatiei extracorporale si dializei. Ext: sindrom varicos si complicatiile lui; flebita varicoasa postchirurgicala; complicatiile safenectomiei; traumatisme si contuzii; edeme si infiltratii localizate; hematoame subcutanate. Afectiuni traumatice musculo-tendinoase si capsulo-ligamentare.

Doze si recomandari:
Administrare injectabila: adulti si copii: inj. intravenos 400-600 UI/kg/zi; varstnici: reducerea dozei la jumatate. Ext.: Se aplica de 1-3 ori pe zi cate 3-10 cm gel pe suprafata afectata, masand usor.

Contraindicatii:
Prudenta in antecedente de trombopenie dupa administrare de heparina sau heparinoizi; tendinta de hemoragii la pacienti cu tulburari de hemostaza, cu exceptia coagulopatiei de consum nedatorata heparinei; leziuni organice cu risc hemoragic; endocardite infectioase acute (cu exceptia celor ce survin pe proteze mecanice); perioada postoperatorie, dupa interventii chirurgicale cerebrale sau medulare; accident cerebrovascular hemoragic; alergie la heparina.

Atentionari:
Administrare injectabila: controlul de laborator al coagularii sangelui si numararea trombocitelor inaintea inceperii tratament, apoi la intervale de 2-3 zile; evitarea manevrelor ce pot leza vasele de sange; prudenta in IH, IR, HTA, bolile vasculare retiniene, traumatisme; Ext.: Nu se va aplica in caz de sangerare, pe plaga sau pe mucoasa. interactiuni medicamentoase: acid acetilsalicilic, AINS, ticlopidina, anticoagulante orale, glucocorticoizi sistemici (doze mari), dextran 40. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:
Accidente hemoragice; hematoame la locul inj. s.c. sau noduli inflamatori; rar: trombocitopenie severa, necroza cutanata la locul inj., manifestari alergice cutanate sau sistemice; osteoporoza (in cazul tratament prelungit cu doze mari); cresterea transaminazelor, eozinofilie; exceptional alopecie, priapism; cateva cazuri de hipoaldosteronism cu hiperkaliemie si/sau acidoza metabolica.

Citeste si despre:

Afectiuni cutanate in diabetul zaharat Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului Slabeste cu antrenamentul de forta Testele cutanate pentru depistarea alergiilor Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Eruptiile cutanate Afectiunile cutanate Leziunile cutanate precanceroase si cancerul de piele Biopsia cutanata: informatii utile Candidoza cutanata