Micsorarea sanilor

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Se elimina grasimea, tesutul glandular si pielea de pe sani, facandu-i mai mici, mai usori si mai fermi. Micsorarea sanilor poate, de asemenea, sa reduca dimensiunile areolei- zona inchisa la culoare din jurul mamelonului. Scopul acestei proceduri este de a micsora sanii pacientului, pentru ca acestia sa fie proportionali cu restul corpului. Micsorarea sanilor este utilizata de obicei pentru a imbunatati aspectul fizic.

Durata
Aproximativ 2-4 ore.

Efecte secundare
Posibile sangerari, infectii sau reactii adverse la anestezic. Unii pacienti pot dezvolta rani mici in jurul mameloanelor dupa aceasta procedura, dar care pot fi tratate cu creme antibiotice.

Recuperare
Poate sa dureze de la 6 luni la 1 an pentru ca sanii sa se stabilizeze in noua lor forma, dar umflaturile si echimozele vor disparea in primele saptamani. Pot sa apara dureri in primele doua saptamani. Trebuie sa evitati miscarile de ridicare sau impingere a oricarui obiect greu in primele 3-4 saptamani.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice (daca acestea nu implica un efort fizic intens) si la activitatile sociale: dupa aproximativ 2 saptamani.

Riscuri
Vizibile, cicatrici permanente (recuperari greoaie si cicatrici vizibile sunt mai intalnite in randul fumatorilor). Sani pozitionati diferit, mameloane pozitionate diferit si posibilitatea pierderii simturilor in zona mameloanelor sau chiar a sanilor, sunt alte riscuri. Avand in vedere ca prin operatia de micsorare a sanilor se elimina majoritatea ductelor lactifere, alaptarea la san ulterior nu va fi posibila.

Rezultate
Permanente, in functie de schimbarile hormonale, fluctuatiile de greutate si sarcina.

Tehnica

Chiar daca tehnicile difera, cea mai des intalnita metoda implica o incizie sub forma de ancora care inconjoara areola, care se extinde descendent, si urmareste liniile naturale ale sanului. Dupa ce chirurgul elimina excesul de tesut glandular, grasimea si pielea si muta areola si mamelonul in noua pozitie, acesta va strange pielea din ambele zone ale sanului, de sub si din jurul areolei, dandu-i o noua forma sanului. Liposuctia poate fi utilizata pentru a elimina excesul de grasime din zona axilara.

Starea pacientului

In functie de caz, cu sau fara spitalizare.

Anestezie

Generala


Citeste si despre:

Totul despre sanatatea sanilor Reducerea sanilor Operatia de marire a sanilor sau mamoplastia Metode naturale de a reduce dimensiunea sanilor Cum sa ai sani sanatosi de-a lungul anilor Antiperspirantele si cancerul de san Ghid despre cancerul la san De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Operatia de reducere a sanilor motivatie, riscuri si rezultate posibile Cum sunt afectati sanii de catre sarcina? Sanatatea sanilor – importanta controalelor medicale Ridicarea sanilor sau liftingul mamar Care sunt semnele precoce ale cancerului de san? Steroizii anabolizanti Mamoplastia de reductie