PEGASYS, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 07 Martie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Solutie inj. 135 g/ml; 180 g/ml; cutie x 1, 4 sau 12 seringi preumplute x 0,5 ml

Indicatii:
Tratamentul hepatitei cronice tip C confirmata histologic la pacientii adulti cu valori crescute ale transaminazelor si cu arn-VHC seric pozitiv, precum si la pacientii cu ciroza compensata (in asociere cu ribavirina). Aceasta asociere este indicata atat la pacientii care nu au urmat un trat. anterior, cat si la cei care au fost tratati si au raspuns initial la trat. cu interferon alfa, dar la care boala a recidivat dupa oprirea trat. Monoterapie indeosebi in caz de intoleranta sau contraindicatie a tratamentului cu ribavirina.

Doze si administrare:
Tratamentul trebuie initiat doar de catre un medic cu experienta in trat. Doza recomandata: 180 g, o data pe saptamana Subcutanat la nivelul abdomenului sau coapsei in asociere cu ribavirina administrata oral sau in monoterapie. Ribavirina trebuie administrata in timpul mesei. insuficienta renala: doza initiala de 135 g; se reduce in cazul aparitiei RA.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la substanta activa, interferoni sau la oricare dintre excipientii produsului; hepatita autoimuna; disfunctie hepatica severa sau ciroza hepatica decompensata; nou-nascuti si copii pana la 3 ani; antecedente de afectiune cardiaca severa, incluzand afectiune cardiaca instabila sau necontrolata in ultimele 6 luni; afectiuni psihice severe preexistente, depresie; sarcina si alaptare.

Atentionari:
In cazul asocierii cu ribavirina, se efectueaza teste de lab. inaintea initierii si in timpul trat. Trat. se poate institui in cazul urmatoarelor valori initiale: numarul trombocite > 90000/ mm3; numarul absolut de neutrofile > 1500/mm3. Testele hematologice trebuie repetate dupa 2 si 4 saptamani, iar testele biochimice trebuie efectuate la 4 saptamani. Prudenta la pacientii cu istoric de depresie. Se recomanda ca la pacientii cu disfunctii cardiace preexistente sa se efectueze ecg inaintea inceperii trat. Daca apar modificari ale statusului cardiovascular, tratamentul trebuie suspendat sau intrerupt Aparitia anemiei la pacientii cu boli cardiovasculare poate necesita reducerea dozei sau intreruperea adm. Se intrerupe adm. la pacientii la care apar semne de decompensare hepatica in timpul tratamentului.

Reactii adverse:
Generale - sindrom pseudogripal, letargie, frison, bufeuri, slabiciune, herpes simplex. Neuropsihice - afectarea memoriei, disgeuzie, parestezii, hipoestezie, tremor, tulburari emotionale, tulburari ale dispozitiei, nervozitate, agresivitate, scaderea libidoului, impotenta sexuala. Musculo-scheletice - dureri osoase, lombalgii, cervicalgii. Cutanate - eruptii cutanate, eczema, psoriazis, urticarie, fotosensibilitate, hipersudoratie. Cardiovasculare - palpitatii. Respiratorii - infectii ale cailor respiratorii, rinita, rinofaringita, congestia sinusurilor, congestie pulmonara, dispnee de efort. Gastrointestinale - varsaturi, dispepsie, gastrita, flatulenta, uscaciunea gurii, ulceratii orale. Oftalmologice - xeroftalmie, inflamatia globului ocular, dureri oculare. Hematologice - limfadenopatie, anemie.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate