Afectiune psihica

Este o boala cu manifestari psihologice si comportamentale care se asociaza cu suferinta semnificativa si cu afectarea functionarii socio-profesionale.
Se caracterizeaza printr-o serie de simptome, semne caracteristice, care sunt prezente o anumita perioada de timp. simptomele persistente si intense pot fi indicatori ai unei afectiuni psihice, insa un simptom izolat, chiar daca este persistent si intens nu indica in mod necesar boala.
Termenii de "nevroza" si "psihoza" sunt utilizati in mod traditional pentru a incadra principalele categorii diagnostice. Simptomele nevrozei sunt reprezentate de o stare generala de nefericire si un comportament inadaptat, anxietate, tulburari care permit persoanei sa functioneze, dar nu la intreaga sa capacitate. Psihozele includ tulburari psihice mai grave, comportamentul persoanei si procesele sale de gandire fiind afectate intr-un grad ce poate duce la pierderea contactului cu realitatea, la incapacitatea de a face fata nevoilor sale zilnice.

Citeste si despre:

#SUNTBINE – vorbeste, asculta - afectiunile psihologice precum Burnout-ul, anxietatea, depresia nu sunt o rusine sau o slabiciune Afectiuni ale cavitatii bucale Caderea parului: ce afectiuni poate ascunde? Incontinenta, o afectiune frecventa a varstei inaintate Top 20 afectiuni ciudate si misterioase Boala Creutzfeldt-Jakob - afectiune degenerativa a creierului Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament 5 afectiuni care ne tulbura somnul Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii Tulburarile psihice (bolile mintale)