De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate

Actualizat: 11 Mai 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pungile intunecate de sub ochi au un aspect inestetic si pot aparea din diferite cauze.

Insa exista solutii la care poti apela cu incredere, ca sa le estompezi. Iata care sunt cauzele acestor pungi si ce trebuie sa faci, ca sa le indepartezi:

Genetica

"Persoanele care au pielea maslinise, mai inchisa la culoare, au tendinta de a avea pielea mai decolorata sub ochi", spune medicul dermatolog Annie Chiu, de la spitalul Redondo Beach, California, citata de oprah.com.

Aceasta spune ca aceste persoane trebuie sa se dea cu crema cu factor de protectie UV de fiecare data cand ise din casa. Pot apela, de asemenea, si la un tratament cu laser, pentru a scapa de petele pigmentare.

Varsta

Pe masura ce imbatranim, pielea din jurul ochilor isi pierde elasticitatea, iar grasimea care se afla sub piele nu mai are sprijinul necesar, astfel ca incepe sa se deplaseze in jos sau sa se umfle, creand o umbra cu aspect inestetic.

Cei mai multi dermatologi pot remedia acest lucru in urma unor tratamente dermatologice, cele mai multe bazate pe injectarea de solutii cu acid hialuronic, care umplu ridurile.

O solutie naturala la care poti sa apelezi: aplici pliculete cu ceai verde pe zona afectata. Blefaroplastia, o interventie chirurgicala de lifting a pleopapei este o alta solutie la care poti apela. In urma acesteia, pielea ramane intinsa, fara riduri si pete intunecate.

Oboseala

Cearcanele pot aparea dupa o noapte in care nu te-ai odihnit suficient. In acest caz, ceaiul negru poate face minuni, datorita cofeinei pe care o contine. Fierbi 200 ml de apa cu doua pliculete de ceai negru, apoi lasi continutul sa se raceasca. Apoi il torni intr-o punga pentru cuburi de gheata si dai la congelator.

Cand cuburile sunt gata, pui cateva cubulete intr-o batista si aplici pe zona de sub ochi. Cofeina continuta de ceaiul negru ajuta la reducerea umflaturii si la diminuarea culorii inchise de sub ochi.

Vasele de sange vizibile

"Pielea de sub ochi devine mai subtire de-a lungul timpului, astfel incat la unele persoane se pot vedea vasele de sange subtiri, care au o nuanta rosu-violet", spune Dr. Annie Chiu.

Astfel, zona de sub ochi capata un aspect neplacut. O crema de ochi care contine retinol poate ajuta la stimularea productiei de colagen, substanta care da elasticitatea pielii si ii mentine supletea si aspectul tanar.

Acesta duce si la ingrosarea pielii, astfel incat vasele de sange sa nu mai fie atat de vizibile. Tratamentul cu laser, care poate stimula producerii de colagen si care, de asemenea, elimina vasele de sange in exces, este o alta optiune la care sa apelezi.

Alergiile

Atunci cand o persoana sufera de alergii, zona de sub ochi poate sa aiba de suferit. Apar umflaturi si umbre care fac ca zona sa fie mai intunecata decat restul tenului.

"Cea mai buna solutie, mai ales atunci cand sezonul de alergii este in plina desfasurare, este de a lua un antihistaminic, in fiecare zi, timp de cateva saptamani", spune medicul dermatolog Ranella Hirsch, din Boston, SUA.

Acest lucru este de ajutor. In paralel, poti aplica pliculete cu ceai negru si ceai verde, bogate in cofeina. Femeile care se confrunta cu astfel de probleme trebuie sa fie atente si la produsele de machiaj pe care le folosesc.


Citeste si despre:

Cum sa scapati de pungile de sub ochi Cum sa scapati de semnele ochilor obositi Sfaturi pentru ingrijirea ochilor congestionati, cu cearcane sau edem Cum ne protejam ochii pe timpul verii Sindromul ochiului uscat si iritatia ochiului Cearcanele – forme si remedii Afectiunile oftalmologice - simptome ce pot fi observate de pacient Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci De ce apar cearcanele si cum se pot trata? Obiceiuri care afecteaza sanatatea pielii Masochismul sexual Despre vara si prea multe calorii Atentie la pozitia copilului: ii poate crea mari probleme la coloana! Tot ce trebuie sa stim despre intoxicatia cu freon Cum se formeaza si se trateaza cearcanele