FLOGOFENAC, gel

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Actiune terapeutica
Flogofenac gel este un preparat antiinflamator si analgezic pentru uz extern. Contine o cantitate de principiu activ echivalenta cu 1% diclofenac sodic. Flogofenac gel se absoarbe in piele prin masare usoara si, datorita continutului sau in apa si alcool, exercita un efect relaxant. In afectiunile de origine traumatica sau reumatismale, proprietatile antiinflamatoare si analgezice ale Flogofenacului gel determina un raspuns clinic semnificativ care se traduce prin diminuarea tumefactiei si a durerii. durerile la presiune sau la miscare sunt, si ele, sensibil diminuate.

Indicatii
Flogofenac gel este indicat in tratamentul durerilor si inflamatiilor de origine reumatismala sau traumatica ale articulatiilor, musculaturii, tendoanelor sau ligamentelor.

Mod de administrare
Numai pe suprafetele interesate, dureroase, se aplica, prin frictionare usoara, de 3-4 ori pe zi 2-4 g Flogofenac gel.

Contraindicatii
Sensibilitate la diclofenac, acid acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nonsteroidiene, la propilenglicol si izopropanol.

Precautii
Flogofenac gel nu se aplica decat pe suprafetele de epiderma integra, evitand zonele cu plagi sau escoriatii, zona oculara sau mucoasele. Se aplica numai extern.

Sarcina si alaptare
Ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene (FANS), Flogofenac gel nu este recomandat in caz de sarcina si in perioada de alaptare.

Reactii adverse
In mod obisnuit, Flogofenac gel este bine tolerat. Totusi, uneori, pot aparea eruptii cutanate, senzatie de mancarime sau usturime a pielii. Daca aplicarea Flogofenac gel se practica timp indelungat, nu este exclusa aparitia efectelor secundare sistemice, caz in care trebuie consultat medicul.

Citeste si despre:

Sapun de corp lichid, gel de dus sau sapun solid. Care este solutia potrivita? Aloe vera: beneficii si intrebuintari Consumul de fibre si flatulenta excesiva De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Proprietatile nestiute ale plantei aloe vera Sanatatea copilului vs inceperea scolii Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Cele mai bune moduri de a preveni roaderea unghiilor