EGLONYL, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare
Solutie Injectabil 50 mg/ml; ct. 6 f. 2 ml

Indicatii
Tratament de scurta durata al starilor de agitatie si agresivitate din psihozele acute si cronice (schizofrenie si delir cronic non-schizofrenic).

Dozare si mod de administrare
Injectabil intramuscular 400-800 mg/zi, timp de 2 saptamani. Oral 200-1000 mg/zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate; feocromocitom diagnosticat sau suspectat; asociere cu medicamente antiparkinsoniene dopaminergice. copii. In cazul comprimatelor care contin lactoza, CI in galactozemia congenitala, sindromul de malabsorbtie a glucozei sau galactozei, precum si in caz de deficit de lactaza. Nu se ingera bauturi alcoolice. Alaptare.

Atentionari si precautii speciale
Intreruperea tratament in caz de hipertermie (risc de sindrom malign cu paloare, hipertermie, tulburari vegetative, alterari ale starii de constienta, rigiditate musculara). Poate fi precedat de simptome de disfunctie vegetativa (transpiratie si TA labila). Prelungire dependenta de doza a intervalului QT, cu risc de torsada varfurilor, favorizata de bradicardie, hipokaliemie sau de un medicament care prelungeste intervalul QT. Se face ECG inainte de tratament. Atentie la pacientii cu boala Parkinson. in insuficienta renala se micsoreaza dozele. Atentie sporita la: epileptici, varstnici. sarcina. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse
Tulburari neuropsihice: diskinezie precoce (torticolis spasmodic, crize oculogire, trismus); sindrom extrapiramidal: akinezie, cu sau fara hipertonie; sindrom excito-motor hiperkinetic - hiperton; acatizie; diskinezie tardiva. tulburari endocrine si metabolice: hiperprolactinemie tranzitorie, reversibila, cu amenoree, galactoree, ginecomastie, impotenta sau frigiditate; crestere in greutate. tulburari cardiace: prelungirea intervalului QT; rareori torsada varfurilor. Tulburari vegetative: hipertensiune arteriala ortostatica. Sindrom neuroleptic malign.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate