Primul ajutor in cazul unei crize epileptice

Actualizat: 15 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tratament la domiciliuTratamentul la domiciliu variaza in functie de frecventa si tipul crizelor convulsive. Este importanta administrarea regulata a unui anticonvulsivant pentru prevenirea crizelor convulsive.
Daca pacientul face o criza convulsiva, persoanele de langa el pot preveni traumatismele prin:
- asigurarea unui spatiu moale pe care va fi intins pacientul
- intoarcerea persoanei pe o parte
- a nu se tine strans pacientul
- a nu se introduce obiecte in gura pacientului sau a se incerca deschiderea gurii; pacientul nu este in pericol de a-si inghiti limba
- observarea caracteristicilor crizelor convulsive - durata, tipul miscarilor, directia miscarii capului sau ochilor. Aceste caracteristici pot ajuta medicul in diagnosticarea tipului de crize convulsive.

Tratament medical


- Tratamentul consta in administrarea de medicamente anticonvulsivante.
- Alegerea tipului de medicament depinde de diversi factori ca frecventa si severitatea crizelor convulsive, de varsta pacientului, starea de sanatate generala si antecedentele personale patologice.
- Un diagnostic precis al tipului epilepsiei este decisiv in alegerea terapiei adecvate.


Citeste si despre:

Primul ajutor in cazul muscaturilor umane Importanta primului ajutor in cazurile de epilepsie Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Sindromul Angelman Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos Afectiuni ale cavitatii bucale Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta O metoda unica de tratament a oncologiei utilizata in Turcia! Ce este cancerul pancreatic si cum se aplica „chirurgia Whipple” in procesul de tratament? Sarcina (normala, patologica si extrauterina) Paralizia cerebrala Epilepsia (cauze, simptome, tratament) Operatia pentru epilepsie Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi! Tratamentul muscaturilor umane Epilepsia