Primul ajutor in cazul unei crize epileptice

Publicat: 20 Ianuarie 2008
Autor: SfatulMedicului

Tratament la domiciliuTratamentul la domiciliu variaza in functie de frecventa si tipul crizelor convulsive. Este importanta administrarea regulata a unui anticonvulsivant pentru prevenirea crizelor convulsive.
Daca pacientul face o criza convulsiva, persoanele de langa el pot preveni traumatismele prin:
- asigurarea unui spatiu moale pe care va fi intins pacientul
- intoarcerea persoanei pe o parte
- a nu se tine strans pacientul
- a nu se introduce obiecte in gura pacientului sau a se incerca deschiderea gurii; pacientul nu este in pericol de a-si inghiti limba
- observarea caracteristicilor crizelor convulsive - durata, tipul miscarilor, directia miscarii capului sau ochilor. Aceste caracteristici pot ajuta medicul in diagnosticarea tipului de crize convulsive.

Tratament medical


- Tratamentul consta in administrarea de medicamente anticonvulsivante.
- Alegerea tipului de medicament depinde de diversi factori ca frecventa si severitatea crizelor convulsive, de varsta pacientului, starea de sanatate generala si antecedentele personale patologice.
- Un diagnostic precis al tipului epilepsiei este decisiv in alegerea terapiei adecvate.


Facilitati de tratament

Servicii si oferte medicale

Citeste si despre:

Primul ajutor in cazul muscaturilor umane Importanta primului ajutor in cazurile de epilepsie Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Sindromul Angelman 5 simptome ale deficientei de magneziu: Cum poate fi combatuta hipomagnezemia si cum putem reface “rezervele” de magneziu din organism? Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Riscurile expunerii prelungite la soare si cum alegem crema de protectie potrivita Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos Afectiuni ale cavitatii bucale Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta Sarcina (normala, patologica si extrauterina) Paralizia cerebrala