Primul ajutor in cazul unei crize epileptice

Publicat: 20 Ianuarie 2008
Autor: SfatulMedicului

Tratament la domiciliuTratamentul la domiciliu variaza in functie de frecventa si tipul crizelor convulsive. Este importanta administrarea regulata a unui anticonvulsivant pentru prevenirea crizelor convulsive.
Daca pacientul face o criza convulsiva, persoanele de langa el pot preveni traumatismele prin:
- asigurarea unui spatiu moale pe care va fi intins pacientul
- intoarcerea persoanei pe o parte
- a nu se tine strans pacientul
- a nu se introduce obiecte in gura pacientului sau a se incerca deschiderea gurii; pacientul nu este in pericol de a-si inghiti limba
- observarea caracteristicilor crizelor convulsive - durata, tipul miscarilor, directia miscarii capului sau ochilor. Aceste caracteristici pot ajuta medicul in diagnosticarea tipului de crize convulsive.

Tratament medical


- Tratamentul consta in administrarea de medicamente anticonvulsivante.
- Alegerea tipului de medicament depinde de diversi factori ca frecventa si severitatea crizelor convulsive, de varsta pacientului, starea de sanatate generala si antecedentele personale patologice.
- Un diagnostic precis al tipului epilepsiei este decisiv in alegerea terapiei adecvate.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

NEUROAXIS
Tel: 0219965
Sectorul 1, Str. Iordache Golescu Nr. 17
Email
Clinici
recomandate

Citeste si despre:

Primul ajutor in cazul muscaturilor umane Importanta primului ajutor in cazurile de epilepsie Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Sindromul Angelman Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicina de laborator, MedLife – Teste pentru detectarea anticorpilor specifici COVID-19 Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale De ce sa mergi la dentist in pandemie? Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos Afectiuni ale cavitatii bucale Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta Sarcina (normala, patologica si extrauterina) Paralizia cerebrala