Lactoza

Dizaharid care se gaseste in lapte si este format dintr-o molecula de glucoza si una de galactoza. Este o substanta organica incolora, cu gust dulce.

intoleranta la lactoza?- Exista mai multe tipuri de intoleranta la lactoza. Foarte rara este intoleranta cu caracter ereditar, consecutiva unui deficit congenital de lactaza. Ea se manifesta de la nastere printr-o diaree si prin vome declansate de lapte. Aceasta intoleranta este definitiva; tratamentul ei consta in excluderea laptelui din alimentatia subiectului si inlocuirea lui cu alimente industriale speciale, fara lactoza. O intoleranta la lactoza poate surveni si mai tarziu, spre varsta de 5 ani. Ea este consecutiva atunci unei micsorari sau unei sistari a activitatii lactazice, dar nu impune, in general o excludere definitiva a laptelui, din care mici cantitati (mai putin de un sfert de litru) sunt tolerate perfect, la fel ca si iaurtul. In sfarsit, o intoleranta la lactoza poate fi tranzitorie, legata de o afectiune digestiva, cel mai frecvent de o diaree acuta infectioasa; ea se vindeca atunci concomitent eu aceasta. Reintroducerea laptelui se face treptat in patru sau cinci zile.

Citeste si despre:

Intoleranta la lactoza Ce trebuie intrebat medicul despre intoleranta la lactoza? Alimentatia sanatoasa la persoanele cu intoleranta la lactoza Ai intoleranta la lactoza? Afla ce produse din lapte poti manca Laptele de soia Inca un motiv pentru a consuma iaurt Nutrientii din diferite tipuri de lapte Alimentatia copilului Remedii si solutii pentru tulburarile stomacale Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv?