De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood

Actualizat: 19 Noiembrie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Traim intr-o era a imaginii, unde o dantura sanatoasa si frumoasa nu doar ca imbunatateste increderea in sine, dar poate face diferenta si in cariera, astfel ca zambetul este cartea noastra de vizita. Romanii nu fac exceptie de la aceasta tendinta de a avea grija de imagine. Tot mai multi isi doresc un zambet de invidiat, asa ca programarile la stomatolog sunt tot mai frecvente. De la tratamente cu aparate dentare si pana la fatete sau implanturi, fiecare isi cauta drumul spre zambetul ca la Hollywood.

Iata care sunt principalele motive pentru care romanii viziteaza medicul stomatolog si ce solutii au la dispozitie pentru a obtine zambetul perfect.

Romanii isi doresc dinti drepti

Dintii strambi sau incalecati nu doar ca nu sunt estetici, dar pot duce si la complicatii, astfel ca aparatele dentare au devenit tot mai populare in randul adultilor si adolescentilor care isi doresc sa obtina o aliniere perfecta a dintilor. Exista mai multe tipuri de aparate dentare, potrivite pentru orice problema ortodontica, de la cele clasice, metalice sau safir si pana la variante invizibile, care permit tratamentul fara a atrage atentia asupra procesului.

Fiecare varianta de aparat are propriile sale avantaje si poate reprezenta o solutie ideala, in functie de gradul de severitate al afectiunii ortodontice, dar si in functie de buget. Cele din metal, cu bracketi, sunt adesea alese de catre tineri pentru pretul lor mai accesibil. Cei care isi doresc o solutie mai discreta, opteaza pentru aparatele din ceramica sau safir, care sunt aproape invizibile, iar cei care isi doresc nivel optim de estetica si confort pe parcursul tratamentului, aleg popularele gutiere invizibile (alignere), care nu doar ca sunt transparente, dar se pot indeparta in timpul meselor.

Romanii vor sa scape de carii si de durere

Una dintre cele mai frecvente afectiuni dentare care ii aduce pe romani la stomatolog este, fara indoiala, caria dentara, care afecteaza romanii de toate varstele si care daca nu este tratata la timp, duce la neplacutele dureri si inclusiv la pierderea dintelui.

Cariile sunt rezultatul unui cumul de factori, printre care se numara amanarea vizitelor la stomatolog, igiena orala deficitara, dieta bogata in zaharuri si, uneori, factori genetici. Din pacate, medicii stomatologi intalnesc frecvent situatia in care pacienti copii, adolescenti sau adulti ajung de durere la cabinet si au nu doar una, ci mai multe carii, iar unele din ele avansate, care ajung la tratamente de canal, iar in cele mai grave cazuri la pierderea dintilor afectati.

Aceste situatii grave care vin la pachet nu doar cu tratamente mai complexe, dar si mai costisitoare, ar putea fi insa prevenite prin grija la alimentatie, igiena orala corecta si controale regulate la stomatolog.

Romanii au dinti lipsa si isi doresc din nou o dantura completa

Un alt motiv des intalnit pentru care romanii merg la stomatolog este nevoia de a inlocui dintii pierduti, pentru a-si recapata sanatatea orala, dar si pentru a zambi din nou cu incredere, iar implanturile dentare reprezinta cea mai avansata si eficienta solutie in acest caz.

Pierderea unuia sau mai multi dinti afecteaza aspectul estetic, sanatatea orala si are impact si la nivel emotional. Daca nu este inlocuit rapid dintele pierdut, altii se vor deplasa, se ajunge la probleme masticatorii si chiar la pierderea masei osoase in zona afectata. Factorul psihologic nu poate fi neglijat nici el, pentru ca cei care se confrunta cu dinti lipsa, isi pierd increderea in sine, au tendinta de a se izola si de a nu mai zambi.

Implantul dentar este un dispozitiv artificial, realizat de obicei din titan, care functioneaza ca o radacina artificiala pentru dintele lipsa. Procedura de implantare este sigura si eficienta, iar implanturile dentare sunt cunoscute si pentru durabilitatea lor. Romanii aleg aceasta solutie, pentru ca este cea ideala in redobandirea functionalitatii complete a danturii, dar si a esteticii.

Romanii isi doresc dinti frumosi si sanatosi

Frumusetea danturii sta si in forma, dimensiunea si in culoarea acestora, iar aici intervine zona de estetica dentara. Desigur, inainte de a ajunge in aceasta etapa, intai trebuie parcursi toti pasii indicati de medicul stomatolog pentru a obtine dantura sanatoasa, iar apoi, in faza finala a tratamentului, intervine frumusetea.

Fie ca este vorba de plombe, fatete din compozit, din ceramica, zirconiu sau coroane dentare, solutiile pentru a obtine un zambet de covor rosu sunt multiple si potrivite pentru fiecare problema dentara rezolvata, de la carie si pana la lipsa danturii.

Sunt insa si cazuri frecvent intalnite de medici, in care pacientii au deja o dantura sanatoasa, aliniata, bine ingrijita si tot ce isi doresc este imbunatatirea aspectului, iar atunci procesul implica direct alegerea solutiei ideale pentru obtinerea zambetului perfect.

Asadar, mersul la stomatolog este privit din ce in ce mai frecvent ca o experienta necesara de ingrijire personala, de mentinere sau obtinere a sanatatii orale si a esteticii, iar stomatologul este partenerul de incredere. Zambetul nu este doar o alegere de lifestyle, este o investitie in propria bunastare.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala (2008) Estetica in stomatologie - o abordare interdisciplinara Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala Mergem la stomatolog in timpul sarcinii? Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Care sunt optiunile de tratament pentru cancerul la san Ce trebuie facut in cazul unei urgente stomatologice? Rolul controlului medical periodic si ce presupune acesta Importanta controalelor periodice la stomatolog Gingivita - afectiunea gingiilor care poate duce la pierderea dintilor Aparatul dentar