3 moduri de a spori eficacitatea vaccinului antigripal

Actualizat: 20 Ianuarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vaccinul antigripal este cea mai sigura metoda de protejare impotriva infectiei cu virusuri gripale, insa eficacitatea lui nu este de 100%. Specialistii sustin ca imunizarea ofera o protectie de 50-70% impotriva virusurilor gripale, dar ca exista cateva masuri care pot ridica nivelul de protectie pana in apropiere de 100%.

Vaccinul antigripal ramane cea mai importanta metoda profilactica impotriva gripei, chiar daca ofera o protectie de 50-70%. Chiar daca persoanele se imbolnavesc dupa vaccinare, acestea prezinta simptome mai usoare, sunt ferite de riscul complicatiilor si se vindeca mai repede.

Insa pentru a creste eficacitatea imunizarii, este esential ca persoanele vaccinate sa recurga la toate metodele de intarire a sistemului imunitar, esential in lupta contra virusurilor si a altor agenti patogeni.

1. Sportul

Activitatea fizica regulata este esentiala pentru intarirea sistemului imunitar al organismului si protejarea de infectii.

Mai mult decat atat, medicii au descoperit ca persoanele care se imunizeaza impotriva gripei pot spori eficacitatea vaccinului daca imediat dupa injectie, fac un antrenament cardio moderat, de aproximativ 90 de minute.

2. Alimentatia

Cresterea rezistenta organismului in fata infectiilor, si totodata a eficacitatii vaccinului impotriva gripei, poate fi sporita si prin dieta. Medicii considera ca alimentatia reprezinta unul dintre cele mai puternice imunostimulatoare. Consumul de alimente sanatoase, in special de fructe si legume proaspete, intareste sistemul imunitar si tine la distanta infectiile virale de organism.

3. Somnul si odihna

Somnul si relaxarea reprezinta alti aliati de nadejde ai unui sistem imunitar puternic, crescand rezistenta corpului in fata atacului virusurilor gripale care reusesc sa treaca peste bariera impusa de vaccinul antigripal.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Vaccinarea antigripala: importanta si eficacitatea inainte de sezonul gripelor De ce poti raci chiar daca te vaccinezi antigripal? Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Vaccinul antigripal: mituri Vaccinarea antigripala (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Vaccinarea antigripala Vaccinarea antigripala la copii Gripa - metode de preventie Ghid practic de prevenire al racelii si gripei in acest sezon Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Conceptii gresite despre vaccinare