Coronavirus Update

Ce este gripa ?

Invata totul despre gripa sezoniera
Campanie realizata impreuna cu STOP GRIPA

Gripa sezoniera este o infectie virala acuta care se transmite cu usurinta de la o persoana la alta si este prezenta in intreaga lume, pe tot parcursul anului.

• Boala gripala afecteaza persoanele de orice varsta, dar adultii cu varsta de peste 65 de ani si copiii sub 2 ani sunt deosebit de vulnerabili, la fel si cei care sufera de anumite boli (cum ar fi afectiuni cronice cardiace, pulmonare, renale, hepatice, sangvine, diabet) sau boli care slabesc sistemul imunitar;
• Mai mult, peste 90% din decesele asociate gripei se intalnesc in grupuri cu risc ridicat si in randul varstnicilor;
• La adulti, riscul de deces din cauza gripei si a complicatiilor acesteia creste incepand cu varsta de 50 de ani

[citeste mai mult]

Simptomele gripei

Invata totul despre gripa sezoniera
Campanie realizata impreuna cu STOP GRIPA

Gripa este deseori confundata cu o raceala obisnuita sau cu alte infectii benigne ale tractului respirator. De fapt, spre deosebire de raceala obisnuita, gripa poate duce la o imbolnavire moderata sau chiar grava si la complicatii serioase, cum ar fi pneumonia bacteriana virala sau secundara si agravarea afectiunilor pre-existente, inclusiv insuficienta cardiaca congestiva si diabet.

Debutul bolii este brusc, cu:
• Febra foarte mare, 39-40 de grade, care dureaza intre 3 si 5 zile;
• Frisoane, cefalee (dureri de cap), dureri la nivelul globilor oculari, fotofobie (pacientul nu poate suporta lumina), dureri musculare cu senzatie de zdrobire musculara si uneori chiar dureri articulare difuze;
• Tuse, secretii nazale (rinoree), ragusala(disfonie), senzatie de usturime in gat, stare marcata de astenie (simte ca nu se poate da jos din pat);

[citeste mai mult]

Gripa la batrani si bolnavi cronici

Invata totul despre gripa sezoniera
Campanie realizata impreuna cu STOP GRIPA

La persoanele aflate la ambele extreme de varsta, precum si la cele cu anumite afectiuni de fond (ex. boli cronice pulmonare si cardiovasculare, diabet, imunodeficiente), riscul de dezvoltare a complicatiilor severe datorate infectiei gripale este crescut.

Frecvent nediagnosticata si subestimata, gripa nu este doar “o raceala obisnuita”!

Varstnicii sunt in mod particular vulnerabili si predispusi la complicatii severe datorate gripei, care pot determina spitalizare sau deces. In SUA, in fiecare an, peste 60% din excesul de spitalizari de cauza respiratorie sau circulatorie si intre 85–90% din excesul de decese de orice cauza, atribuibile gripei apar la persoane cu varsta de peste 65 de ani.

[citeste mai mult]

Stopgripa.ro lanseaza serviciul de ALERTE Primesti cele mai noi stiri cu privire la evolutia gripei in Romania si in lume, ultimele recomandari de tratament din partea specialistilor cat si cele mai eficiente metode de preventie.
Mesajul nu a putut fi trimis. Aveti urmatoarele erori: