Wobenzym - Rolurile esentiale ale enzimelor sau enzimoterapia de sistem

Publicat: 05 Decembrie 2006
Autor: SfatulMedicului

Ce sunt enzimele?


Enzimele pot sintetiza substante complexe necesare vietii, din substante mai simple si descompun aceste deseuri pana la componentele simple din care au fost sintetizate alimentele: apa, bioxid de carbon, azot, sulf etc. De aceea, in unele boli cand activitatea unor enzime este mare sau prea scazuta se produc perturbari in exploatarea normala a alimentelor si in degradarea lor de catre acestea.

Enzimele sunt substante organice complexe de natura proteica, cu rol major in dirijarea si favorizarea proceselor metabolice la toate organismele vii.
Enzimele sunt catalizatori in reactiile biochimice din organismul nostru, au rol de baza in biosinteza si degradarea substantelor din materia vie.

Ele se afla la baza tuturor functiilor din organism, de la digestie pana la sustinerea la parametri optimi a sistemului imunitar. Proteinazele sunt elementul activ de baza a preparatelor enzimatice combinate, asigurand efectele lor principale - antiinflamator, antiedematos (impiedica aparitia edemelor), imuno-modulator (stimuleaza imunitatea).

Ce fac si unde se gasesc enzimele ?

Unul din rolurile esentiale ale enzimelor continute de Wobenzym este acela de a creste concentratia antibioticelor in sange si de a usura patrunderea lor in tesuturi, ceea ce determina cresterea efectului terapeutic, crescand concentratia antibioticelor si chimioterapicelor in sange si tesuturi. De asemenea, Wobenzym micsoreaza efectele adverse determinate de antibiotice si alte antiinflamatoare. S-a demonstrat in studii clinice faptul ca preparatele enzimatice pot patrunde cu usurinta in focarul inflamator (abcese stafilococice, de exemplu) si potenteaza concentratia locala a antibioticelor.

In cazul administrarii de preparate enzimatice combinate, cum ar fi Wobenzym si Phlogenzym, efectul terapeutic al antibioticelor este crescut evident comparativ cu situatia in care s-au utilizat enzimele proteolitice separat.

In focarul de inflamatie, fermentii din componenta preparatelor ETS, normalizeaza permeabilitatea membranelor, blocheaza moleculele de adeziune care declanseaza reactii autoimune, asigura efectul antiedematos si analgezic si, de asemenea, initiaza precoce procesele reconstructive, potenteaza efectul antibioticelor.

Alt rol foarte important al enzimelor continute de Wobenzymeste determinat de importanta prevenirii enzimelora aparitiei trombozelor, accidentelor vasculare si infarctului miocardic si a faptului ca are important efect antiagregant plachetar.

Enzimoterapia

Enzimoterapia de sistem are un rol important intrucat poate influenta in mod benefic stari patologice (inflamatia, edem-ul, dereglarea microcirculatiei, in special in cazuri de imunitate scazuta semnalate in multe boli cronice). Aceasta se aplica in cazuri de insuficienta enzimatica la nivelul tractului digestiv. De exemplu, in gastrita cronica cu functia secretorie redusa, pancreatita cronica, colecistita cronica, enterita cronica, dispersie nonulceroasa, care se asociaza cu fenomene de insuficienta exocrina, adica scaderea secretiei de enzime pancreatice, care participa in procesul de digestie. Corectarea acestor dereglari se realizeaza prin tratamentul substitutiv cu preparate enzimatice. In cazul dat insuficienta enzimelor naturale este compensata prin administrarea de medicamente, care contin asemenea enzime.

Afectini tratate cu enzimoterapia

Enzimoterapia de sistem este indicata in urmatoarele afectiuni:

- in ginecologie: infectii cronice, anexita, mastopatie;
- in urologie: inflamatia cailor urinare, cistita, cistopielita, prostatita;
- in traumatologie: facturi, procese inflamatorii a tesuturilor moi, contuzii, entorse, luxatii, dureri musculare, tendoane inflamate, procese posttraumatice cronice, traume sportive;
- in ortopedie-reumatologie: artrita reumatoida, artroze, reumatism extraarticular, reumatismul articular inflamator, osteoartroza, boala Behterev, boala Sjogren,
- in andrologie: prostatite, maladii sexual transmisibile;
- in chirurgie: procese inflamatorii pre- si postoperatorii, edeme posttraumatice, operatii plastice si reconstructive;
- in cardiologie: boala ischemica a cordului, previne aparitia trombozelor, infarctului miocardic si a accidentului vascular, profilaxia secundara a preinfarctului, ateroscleroza, sindrom fosfolipidic, colesterol crescut;
- in angiologie: tromboflebite, sindrom posttromboflebitic, vasculite, trombangiita obliteranta, flebite recidivante, limfedemul, edemul limfatic secundar, varice, alte boli inflamatorii vasculare ;
- in ORL: inflamatii ale cailor respiratorii, ale amigdalelor, urechilor, laringelui, sinuzite, frontite;
- in endocrinologie: angiopatia si retinopatia diabetica, tiroidita autoimuna;
- in dermatologie: dermatita atopica, acnee;
- in imunologie: boli autoimune, reglarea sistemului imun;
- in gastroenterologie: inflamatii digestive;
- in stomatologie: stari inflamatorii consecutive interventiilor chirurgicale stomatologice.

Autor: Dr. Liliana Groppa
Medic primar reumatologie


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, Cal. Vitan 28, Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031281, București 031281

Citeste si despre:

Ministerul Sanatatii si CNAS, la primul Forum PALMED privind medicina dentara din Romania, o voce unita in beneficiul pacientilor si medicilor stomatologi din Romania Insomnia si riscul aparitiei bolilor de inima Alimente care pot declansa alergii cutanate MedLife: Valul 4 este mai aproape decat se estima, Romania avand riscuri mari din cauza ratei scazute de vaccinare Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Ai des infectii urinare? Unde si cum se raspandeste cancerul mamar Studiu MedLife: Jumatate din populatia mediului urban mic si o treime din populatia mediului urban mare a trecut prin boala, de noua ori mai mult, respectiv de trei ori mai mai mult fata de statisticile oficiale Cum sa cresti un copil cu o inteligenta emotionala sanatoasa Dr. Magda Bajenaru, medic primar endocrinolog ne spune cum ne pot afecta bolile tiroidei sanatatea