Enterita

inflamatie a mucoasei intestinale a intestinului subtire, de la pilor pana la valvula ileocecala. Cauzele sunt multiple: inflamatorii (boala lui crohn), infectioase - in particular bacteriene, tuberculoze, virale, parazitare -, tumorale (limfom), vasculare (aterom) si radice (postradioterapie).

Simptome si tratament - Simptomele cuprind crampe care survin dupa mese, diaree si, mai putin frecvent, hemoragii digestive adesea cu febra, precum si o denutritie consecutiva malabsorbtiei nutrimentelor. Examenul clinic permite sa fie decelate semnele (meteorism abdominal localizat, ansa intestinala dilatata, masa tumorala) care orienteaza diagnosticul catre o boala a intestinului subtire. boala poate, de asemenea, sa se declanseze in mod brusc printr-o ocluzie intestinala provocata de un obstacol mecanic sau de o obstructie functionala a intestinului.
Tratamentul depinde de cauza si poate fi medical (administrarea de antiinflamatorii si de antibiotice) sau chirurgical.

Citeste si despre:

Boala inflamatorie pelvina si infertilitatea Analiza sangelui din materiile fecale Vitaminele sustin un mod de viata sanatos Rezectia de intestin subtire sau enterectomia Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate Inotul in piscina publica: ce boli putem contracta? Fibrele sunt utile in tratamentul afectiunilor intestinale 10 metode practice pentru prevenirea candidozelor vaginale Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Gastroenterita - o problema de sanatate mereu actuala