Cartofi dietetici la cuptor

Actualizat: 20 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele cu boala Crohn intampina deseori dificultati in digerarea si absorbtia grasimilor, ceea ce poate contribui la episoadele recurente de diaree.

Cartofii prajiti se afla in lista alimentelor grase nerecomandate in aceasta afectiune, insa odata preparati dietetic la cuptor, sunt o alternativa alimentara excelenta.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  3. Separat, amestecati cartofii cu uleiul, sarea si cimbrul si transferati-i in tava de copt.
  4. Coaceti cartofii pana devin aurii si crocanti la exterior, aproximativ 20 de minute.

Citeste si despre:

Cartofi dulci la cuptor Cartofi la cuptor cu parmezan Cartofi gratinati Cartofi copti cu dressing de smantana Cartofi dulci cu aroma de portocale Salata de cartofi Cartofi dulci cu usturoi Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Cartofi Boulangeres Cartofi copti cu cas Supa de cartofi dulci si ghimbir Piure de cartofi cu usturoi 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Crochete de pui cu cartofi Supa de cartofi, fasole si iaurt