Cartofi dietetici la cuptor
Actualizat: 20 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Persoanele cu boala Crohn intampina deseori dificultati in digerarea si absorbtia grasimilor, ceea ce poate contribui la episoadele recurente de diaree.
Cartofii prajiti se afla in lista alimentelor grase nerecomandate in aceasta afectiune, insa odata preparati dietetic la cuptor, sunt o alternativa alimentara excelenta.
Ingrediente
- 3 cartofi mari, curatati si taiati in bucati groase
- 2 lingurite de ulei de masline extravirgin
- 1 praf de sare
- 1 sfert de lingurita cimbru
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
- Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
- Separat, amestecati cartofii cu uleiul, sarea si cimbrul si transferati-i in tava de copt.
- Coaceti cartofii pana devin aurii si crocanti la exterior, aproximativ 20 de minute.