Cartofi dietetici la cuptor

Actualizat: 20 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele cu boala Crohn intampina deseori dificultati in digerarea si absorbtia grasimilor, ceea ce poate contribui la episoadele recurente de diaree.

Cartofii prajiti se afla in lista alimentelor grase nerecomandate in aceasta afectiune, insa odata preparati dietetic la cuptor, sunt o alternativa alimentara excelenta.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  3. Separat, amestecati cartofii cu uleiul, sarea si cimbrul si transferati-i in tava de copt.
  4. Coaceti cartofii pana devin aurii si crocanti la exterior, aproximativ 20 de minute.

Citeste si despre:

Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Alimente care dau dependenta Sfaturi pentru dieta alimentara de vara Plan de detoxifiere pentru 7 zile 10 pericole alimentare Dieta restrictiva caloric #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist 30 de modalitati de a pierde 100 de calorii Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate Alimentatia sanatoasa Dieta pentru afectiunile gastrointestinale Alimente care iti pot schimba viata Alimente care pot scadea tensiunea arteriala Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate
Cere sfatul medicului ×