Cartofi dulci la cuptor

Actualizat: 24 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente:
1 kg cartofi noi (dulci);
2 lingurite ulei masline;
1 lingurita boia de ardei;
1 lingurita chimen;

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 215 grade C. Intr-un castron mare amestecati pana se omogenizeaza uleiul de masline cu boia de ardei si chimen. Curatati cartofii dulci de coaja, apoi ii taiati in jumatate pe lungime si fiecare jumatate in fasii de aproximativ 1 cm latime.
Se pun cartofii in castron si se acopera cu amestecul de ulei si condimente. Se pregateste o tava sau un vas in care se pune hartie de copt unsa cu ulei de masline. Cartofii se aseaza in tava si se tin la cuptor pana se inmoaie in interior si devin crocanti in exterior (aproximativ 25-35 minute).

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Cartofi dulci cu usturoi Supa de cartofi dulci si ghimbir 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Cartofi la cuptor cu parmezan Cartofi dulci cu aroma de portocale Cartofi gratinati Cartofi copti cu dressing de smantana O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Cartofi dietetici la cuptor Salata de cartofi Cartofi copti cu cas Burgeri cu cartofi dulci si fasole Cartofi Boulangeres Crochete de pui cu cartofi Tocanita de vita cu cartofi dulci