Cartofi dulci la cuptor

Actualizat: 24 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente:
1 kg cartofi noi (dulci);
2 lingurite ulei masline;
1 lingurita boia de ardei;
1 lingurita chimen;

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 215 grade C. Intr-un castron mare amestecati pana se omogenizeaza uleiul de masline cu boia de ardei si chimen. Curatati cartofii dulci de coaja, apoi ii taiati in jumatate pe lungime si fiecare jumatate in fasii de aproximativ 1 cm latime.
Se pun cartofii in castron si se acopera cu amestecul de ulei si condimente. Se pregateste o tava sau un vas in care se pune hartie de copt unsa cu ulei de masline. Cartofii se aseaza in tava si se tin la cuptor pana se inmoaie in interior si devin crocanti in exterior (aproximativ 25-35 minute).

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate Dovleacul, beneficii si retete sanatoase 11 gustari cu continut redus de carbohidrati Cele mai bune surse alimentare de potasiu Dieta ABS Poftele si alimentatia sanatoasa in sarcina Cum se mentin in forma vedetele Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Ardeti grasimile si dezvoltati-va musculatura in 5 saptamani Indicele glicemic al alimentelor Ce trebuie sa mancati ca sa va vindecati Dieta pentru afectiunile gastrointestinale Alimente care iti pot schimba viata Inlocuitori pentru unt 10 alimente si preparate bune de gatit pe gratar