Cartofi Boulangeres
Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 400 g ceapa
- 40 g unt
- 2 linguri de ulei de arahide
- 1/2 litri supa de carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se curata si se toaca ceapa; cartofii se taie cubulete.
- La foc mic, se incalzesc uleiul si untul si se calesc separat ( in vase separate) cartofii si ceapa; se lasa pe foc timp de 10 min. Se condimenteaza cu sare si piper.
- Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C.
- Se absoarbe grasimea de pe cartofi si ceapa cu prosoape de hartie.
- Intr-un vas de teflon, se alterneaza straturi de cartofi si ceapa si se acopera cu bulion.
- Se coc timp de 25 de minute la 200 de grade apoi se reduce temperatura pana la 180 de grade si se mai lasa timp de 20 de min.
Tipsuri pentru dieta
Este o reteta saraca in lipide si foarte bogata in glucide.
Va dorim pofta buna!