Cartofi Boulangeres

Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se curata si se toaca ceapa; cartofii se taie cubulete.
  2. La foc mic, se incalzesc uleiul si untul si se calesc separat ( in vase separate) cartofii si ceapa; se lasa pe foc timp de 10 min. Se condimenteaza cu sare si piper.
  3. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C.
  4. Se absoarbe grasimea de pe cartofi si ceapa cu prosoape de hartie.
  5. Intr-un vas de teflon, se alterneaza straturi de cartofi si ceapa si se acopera cu bulion.
  6. Se coc timp de 25 de minute la 200 de grade apoi se reduce temperatura pana la 180 de grade si se mai lasa timp de 20 de min.


Tipsuri pentru dieta
Este o reteta saraca in lipide si foarte bogata in glucide.

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

5 motive de a include cartofii in dieta Cartofii mov sau violeti scad tensiunea arteriala 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Ti-e pofta de... cartofi prajiti? Te facem noi sa-ti treaca Ce contin cartofii prajiti de la renumitele fast-food-uri? Cat de periculosi sunt cartofii prajiti? Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima Caria dentara: mit si adevar Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism Ce inseamna sa mananci sanatos? Cromul Despre vara si prea multe calorii Cele mai bune si mai rele aperitive