Cartofi copti cu dressing de smantana

Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Legumele coapte si lactatele sunt doua dintre recomandarile alimentare pentru pacientii care sufera de duodenita, dar si de alte afectiuni ale sistemului gastric sau digestiv. Iata o reteta usoara si aromata de cartofi copti cu dressing de smantana:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Spala cartofii in coaja, taie-i jumatati si asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu ulei de masline si sare si baga-i la cuptor pana cand se inmoaie. Intre timp, prepara dressingul, amestecand bine smantana cu marar, patrunjel si sare. Baga-l la rece, pana cand cartofii se coc. Scoate cartofii aburinzi din tava si acopera-i cu un strat generos de dressing racoritor.


Citeste si despre:

6 produse dietetice care ingrasa 5 motive de a include cartofii in dieta Ti-e pofta de... cartofi prajiti? Te facem noi sa-ti treaca Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Alimente bogate in antioxidanti Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale 30 de modalitati de a pierde 100 de calorii 50 de sfaturi pentru imbunatatirea dietei Alimentatia sanatoasa Numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii Alimente care scad colesterolul 10 alimente si preparate bune de gatit pe gratar Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate
Cere sfatul medicului ×