Cartofi copti cu rozmarin
Actualizat: 28 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dupa 24 de ore de la debutul varsaturilor, timp in care pacientul trebuie sa consume lichide pentru reechilibrarea electrolitica a organismului, se recomanda adoptarea unui regim alimentar mai consistent, format din alimente precum painea prajita, pastele fainoase, bananele, cartofii fierti sau copti.
Rozmarinul este un condiment cu efecte benefice asupra sistemului digestiv, avand si o actiune antivomitiva.
Ingrediente
- 700 grame cartofi mici albi
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingura d esare
- 1 jumatate de lingurita piper
- 2 linguri frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Taiati cartofii in jumatate sau in patru, dupa ce ii spalati foarte bine sub jet de apa rece.
- Introduceti bucatile in bol, alaturi de uleiul de masline, sarea, piperul si rozmarinul.
- Amestecati pana cand cartofii sunt bine acoperiti de mirodenii.
- Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati cartofii intr-un singur strat uniform.
- Lasati-i la copt cel putin o ora, intorcandu-i pe partea cealalta la jumatatea perioadei de coacere.