Cartofi copti cu iaurt si sos salsa
Actualizat: 28 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In pancreatita, dieta recomandata pacientilor trebuie sa contina o cantitate cat mai mica de grasimi, preparate usor de digerat si in cantitati moderate.
Intrucat bolnavii de pancreatita trebuie sa consume un regim cu predominanta lacto-vegetarian, reteta de mai jos este adaptata perfect acestor criterii alimentare importante.
Ingrediente
- 2 cartofi medii
- 60 ml iaurt degresat
- 60 ml sos salsa cu continut redus de sare
- 2 frunze mari de salata verde
- 2 morcovi medii rasi
- otet balsamic, dupa gust
Mod de preparare
- Intepati cartofii intregi cu o furculita.
- Introduceti-i la cuptorul cu microunde 3-4 minute, astfel incat sa se inmoaie vizibil.
- Asezati apoi cartofii intr-o tava de copt si coaceti-i la 180 de grade Celsius la cuptorul obisnuit, pana cand furculita ii patrunde cu usurinta.
- Scoateti tava de la cuptor si lasati cartofii la racit.
- Taiati cartofii copti in bucati potrivite si transferati-i intr-o farfurie.
- Turnati peste iaurtul si sosul salsa.
- Taiati marunt salata verde si asezati-o langa cartofi.
- Presarati morcovul ras peste salata si asezonati cu otet balsamic, dupa preferinte.
- Serviti imediat.