Cartofi copti cu iaurt si sos salsa

Actualizat: 28 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In pancreatita, dieta recomandata pacientilor trebuie sa contina o cantitate cat mai mica de grasimi, preparate usor de digerat si in cantitati moderate.

Intrucat bolnavii de pancreatita trebuie sa consume un regim cu predominanta lacto-vegetarian, reteta de mai jos este adaptata perfect acestor criterii alimentare importante.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intepati cartofii intregi cu o furculita.
  2. Introduceti-i la cuptorul cu microunde 3-4 minute, astfel incat sa se inmoaie vizibil.
  3. Asezati apoi cartofii intr-o tava de copt si coaceti-i la 180 de grade Celsius la cuptorul obisnuit, pana cand furculita ii patrunde cu usurinta.
  4. Scoateti tava de la cuptor si lasati cartofii la racit.
  5. Taiati cartofii copti in bucati potrivite si transferati-i intr-o farfurie.
  6. Turnati peste iaurtul si sosul salsa.
  7. Taiati marunt salata verde si asezati-o langa cartofi.
  8. Presarati morcovul ras peste salata si asezonati cu otet balsamic, dupa preferinte.
  9. Serviti imediat.

Citeste si despre:

Cartofi copti cu cas Cartofi copti cu dressing de smantana Sos de spanac cu iaurt si usturoi Supa de cartofi, fasole si iaurt Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii Parfait cu quinoa si iaurt Cartofi copti cu rozmarin Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – “Sistemul de injectie fara ac - NFIS” 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Cartofi dulci cu usturoi File de pastrav cu sos de portocale Cartofi la cuptor cu parmezan Briose cu tarate si iaurt Piure de vinete cu iaurt Pui cu ciuperci si sos alb Piure de cartofi cu usturoi