Noul virus de gripa aviara H7N9 ucide peste o treime din cei infectati

Actualizat: 08 Iulie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cea mai noua tulpina de virus de gripa aviara, H7N9, are o mortalitate extrem de ridicata. Specialistii chinezi sustin ca virusul H7N9 ucide aproximativ 36% dintre toate persoanele infectate.

Aparuta in China in luna martie 2013, noua gripa a ucis pana in prezent 37 din numarul total de 130 de pacienti infectati. In plus, gripa aviara cauzata de virsului H7N9 se raspandeste mai rapid decat H5N1, tulpina precedenta considerata foarte periculoasa.

Numarul infectiilor in China a scazut substantial dupa inchiderea unui numar mare de piete in care erau vandute animale si pasari vii.

Noul virsul gripal H7N9 are o mortalitate mai redusa decat H5N1, dar este mai periculos decat gripa porcina din 2009, care a avut o rata de mortalitate mai mica de 1%.

Deocamdata tinut sub control, virusul de gripa aviara H7N9 ar putea deveni din nou periculos odata cu racirea vremii, mai ales daca sufera mutatii pana atunci.

Mai multe informatii despre gripa gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Gripa Aviara Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina? Raceala Gripa - cum separam mitul de adevar Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Gripa - cum sa te protejezi atat pe tine cat si pe cei din jur Stam in casa si facem miscare pentru mentinerea sanatatii Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Tot ce trebuie sa stiti despre botox Care este calea cea mai usoara prin care se transmite coronavirusul? Ce poti face pentru a nu te infecta? Hepatita C. Cum poate fi diagnosticata rapid si ce tratament trebuie urmat Mononucleoza infectioasa sau boala sarutului Exista o legatura intre infectia cu SARS-CoV-2 si riscul de dementa? Difilobotriaza sau botriocefaloza Socul te ajuta sa lupti eficient cu alergiile de primavara