TRADOLAN, solutie orala

Prospect

Publicat: 16 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Solutie orala 100 mg/ml; ct. 1 fl. 10 ml

Indicatii:
Tratamentul durerilor de intensitate moderata - severa, acute si cronice.

Doze si recomandari:
Oral si intrarectal: La adulti si adolescenti peste 14 ani: 50 mg, eventual se repeta la 30-60 min; maxim 400 mg/zi. Injectabil: intravenos lent, perfuzabil intravenos, intramuscular sau subcutanat, initial 100 mg; dupa o ora 50 mg la intervale de 10-20 de minute, maxim 250 mg. La varstnici: cresterea intervalului dintre doze. in insuficienta hepatica si insuficienta renala reducerea dozei sau marirea intervalului dintre doze.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate; intoxicatie acuta cu alte deprimante ale sistemului nervos; sindrom de abstinenta la opioide; tulburari ale starii de constienta de cauza necunoscuta; insuficienta respiratorie severa sau deprimare a centrului respirator; tratamentul concomitent sau recent (mai putin de 14 zile) cu IMAO; insuficienta hepatica severa; copii sub 14 ani.

Atentionari:
Nu previne aparitia sindrom de abstinenta la morfina; risc mic de dependenta; prudenta in alcoolism, convulsii, epilepsie, dureri abdominale acute nediagnosticate, hipertensiune intracraniana, traumatisme craniene, varstnici, insuficienta hepatica, insuficienta renala; interactiuni medicamentoase cu IMAO, hipnotice, sedative, anxiolitice, alte opioide analgezice sau antitusive, antinsuficienta hepaticaistaminice H1, opioizi agonisti - antagonisti, inductori enzimatici, medicamente care scad pragul convulsivant, alcool etilic; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:
Urticarie, edem Quincke, bronhospasm, soc anafilactic, risc convulsivant, greata, varsaturi, somnolenta, cefalee, ameteli, hipersudoratie, uscaciunea gurii, constipatie, dureri abdominale, rash, astenie, euforie, tulburari minore de vedere, deprimarea respiratiei, disforie si alterarea functiei cognitive.

Citeste si despre:

Candidoza orala sau stomatita candidozica Boli care pot fi contactate din apa contaminata Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi! Diareea la copii - sfaturi dietetice Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Colecistul Deshidratarea - cauze, simptome, tratament Cum se trateaza corect candidoza Gingivectomia - beneficii estetice si terapeutice Operatia de frenectomie