SINGULAIR, granule

Prospect

Publicat: 14 Februarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Granule 4 mg; ct. x 7 sau 28 plicuri

Indicatii:
Profilaxia si tratamentul cronic al astmului bronsic la adult si copil. profilaxia simptomelor diurne si nocturne ale astmului bronsic. Tratamentul pacientilor cu astm bronsic indus de aspirina. Profilaxia bronhoconstrictiei indusa de efort. Ameliorarea simptomelor diurne si nocturne ale rinitei alergice sezoniere.

Doze si administrare:
Adulti 15 ani: 10 mg/zi, adm. oral seara, la culcare. Copii intre 6 si 14 ani: 5 mg/zi, adm. oral seara, la culcare. La aceasta grupa de varsta nu este necesara ajustarea dozei. Copii intre 2 si 5 ani: 4 mg/zi, adm. oral seara, la culcare. montelukast poate fi asociat unui regim de tratament deja existent.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate.

Atentionari:
Comprimatele nu trebuie folosite in tratamentul crizelor de astm. Pacientii trebuie sfatuiti sa aiba la indemana medicatia de urgenta corespunzatoare. Nu trebuie sa inlocuiasca brusc tratamentul cu glucocorticoizi administrati pe cale inhalatorie sau orala. La pacientii tratati cu antiastmatice, inclusiv antagonisti ai receptorilor pentru leucotriene, reducerea dozei de glucocorticoizi administrati sistemic (monitorizare clinica) a fost urmata, in cazuri rare, de eozinofilie, vasculita cu rash, AGravare a simptomatologiei pulmonare, complicatii cardiace si/sau neuropatie, uneori diagnosticata ca sindrom Churg-Strauss si vasculita sistemica eozinofilica. sarcina si alaptare.

Reactii adverse:
Rar reactii de hipersensibilitate (inclusiv reactii anafilactice, angioedem, prurit, rash, urticarie si, foarte rar, infiltrat eozinofilic hepatic), tulburari ale viselor si halucinatii, somnolenta, iritabilitate, agitatie, insomnie si foarte rar, convulsii; greata, varsaturi, dispepsie, diaree; mialgii, inclusiv crampe musculare, tendinta accentuata la sangerare, tendinta la hematoame si edeme.

Citeste si despre:

Trahomul – conjunctivita granuloasa Cele mai toxice spatii din interiorul casei Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate Cum sa ne protejam de alergiile toamnei? Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Sunteti pregatiti pentru sezonul alergiilor? Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. Leguminoasele Interventii cosmetice : generalitati despre piele Intrebari frecvente despre homeopatie Histiocitoza X (histiocitoza cu celule Langerhans)