PEFLOXACIN, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 07 Martie 2010 | Actualizat: 23 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 400 mg; cutie x 1 blist. x 10 cpr.

Indicatii:
La adult, in infectii severe cu bacili gram-negativ si cu stafilococi: septicemie si endocardita; meningita; infectii respiratorii si din sfera orl, renale, ginecologice, abdominale si hepato-biliare, osteo-articulare, cutanate; uretrita gonococica si nespecifica.

Doze si administrare:
800 mg/zi oral in 2 prize, dimineata si seara, in timpul meselor. Uretritele gonococice - 800 mg in doza unica. Calea intravenos: perf. lent (peste o ora), dupa diluarea in 250 ml de glucoza 5% de 2 ori/zi, dimineata si seara. Nu se va dilua in solutie hidrosalina sau alta solutie ce contine ioni clorura. Nu se amesteca in perfuzie cu alte medicamente. Administrarea intravenoasa 8 mg/kg: de 2 ori/zi in absenta ascitei sau a sindromului icteric; o data/zi in prezenta sindromului icteric; o data la 36 ore in caz de ascita; o data la 48 ore cand coexista ascita cu sindromul icteric; la varstnici 400 mg/zi, la 12 ore.

Contraindicatii:
Alergie la chinolone; deficit de G-6-PDH; copii; sarcina si alaptare.

Atentionari:
Se va evita expunerea la radiatii solare sau UV. Se reduce efortul fizic, se prefera repausul la pat pe durata trat. miastenia gravis; IH severa; varstnici; predispozitie la tendinite induse de chinolone; pacientii sub tratament cronic cu corticosteroizi si cei cu predispozitie la convulsii.

Reactii adverse:
Reactii cutanate alergice si de fotosensibilizare la radiatii solare sau UV. dureri articulare si musculare, tendinite. trombocitopenie, rar neutropenie. Tulburari neurologice: cefalee, insomnie, convulsii si tulburari de conotienta. tulburari digestive: gastralgii, varsaturi. In caz de durere sau inflamarea tendonului lui achile se opreste administrarea si se recomanda repaus la pat.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete